Sosyal Medya

Makale

Yaz kampları

Münir Arıkan, müminlerin hayat kılavuzu Efendimiz'in (s.a.) izinde hayat rehberliÄŸi iÅŸi ile meÅŸgul oluyor; daha doÄŸrusu özlediÄŸimiz ve muhtaç olduÄŸumuz gençliÄŸi yetiÅŸtirmek için gece gündüz düşünüyor, çalışıyor. Ensar Vakfı'mızın da adanmış hadimlerinden…

Aşağıdaki mektubu bana yazmış, ama ben aynı davanın sahipleriyle paylaşmak istedim.

“Gençlik elden gidiyor, şöyle olmalı, böyle olmalı” ÅŸeklindeki dövünme veya konuÅŸmalar bu noktada kaldıkça bir sonuç alamayız. EÄŸer bir ÅŸey istiyorsak, bir yere ulaÅŸmak gibi bir talebimiz varsa tedbirleri tez vakitte almak ve en uygun yolu seçerek sefere baÅŸlamak gerekiyor.

Aileden okula ve diğer eğitim çevrelerine dair konuşulacak ve yapılacak çok şey var elbette, ama Arıkan'ın aşağıdaki teklifi de yabana atılacak bir teklif değildir. Amaca uygun olarak iyi düzenlenmiş bir kamp faaliyetinin sağladığı faydayı amaca uygun olmayan okullar bile sağlayamaz. Sözü daha fazla uzatmadan Arıkan'ı dinleyelim:

DeÄŸerli Hocam,

4-9 yaÅŸ arası yüzlerce çocuk…

Anne ve babasından alınarak doÄŸada eÄŸitim adı altında… Yabancı uzmanların sorumluluÄŸunda…Güya eÄŸitiliyor… HasanoÄŸlan Modeli'nin 4-9 yaÅŸ uygulaması…

Ama Ensar söz konusu olunca haysiyetsizce saldırıyorlar. Ensar, çocuklarla ilgili bir şey yapınca, bütün dişlerini göstermeye başlıyorlar.

Demek ki, en önemli iş, çocukları eğitmek; yoksa niçin bu kadar korksunlar.

Madem onlar serbestçe yapıyorlar, çok iyi eğitimcilerle, basında ilanlar vere vere; bizim de bu tür etkinlikler yapmamız lazım diye düşünüyorum.

İşin yüzde ellisi Doğa, ki İslam inancında 'el mülkü lillah', doğayı korumak da büyük bir ibadet değil mi? Diğer yüzde ellisi de ilahiyat.

Her iki konuyu, İlahiyat Yaz Kampları adı altında veya daha münasip bir isimle yapmayı öneriyorum.

Kaçtıkça, üstümüze gelecekler.

4-9 yaş çocuklarımız için Dünyayı Keşfet Etkinlikleri yapabiliriz. Yatılı Yaz Kampları.

Elimizde binlerce değerli İmam Hatipli ve İlahiyatçı uzman var. Onlar yapıyorsa, biz neden yapmayalım.

Hani Milli EÄŸitim dışında yatılı kamp-eÄŸitim v.s. yoktu…. Demek ki serbestçe yapılıyormuÅŸ.

Ãœstelik bunu yapan da bir STK.

Çocuklarımız, yaz tatilinde tamamen boş, kimsesiz ve sahipsizler.

No'lur bir himmet edin.

Şu anda kısmen ve parça parça yapılan uygulamaları kast etmiyorum.

Büyük bir hazırlıkla, bu yıl geçti ama gelecek sene için dünyanın en iyi Ä°lahiyat Yaz Kampı'nı yapmayı öneriyorum…”

Ben duyurdum, ilgililerin gerekeni yapacaklarını umuyorum. Kampın adı da “Ä°lahiyat Kampı” olmasın, “Özlenen Gençlik Kampı” gibi bir isim olabilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.