Sosyal Medya

Makale

Paralel Muhabbeti Gına Getirdi

Sübhanallah! Ne günlere kaldık.

Ak Partililer sonunda bizi de Gülen Cemaatini savunmak zorunda bıraktı ya, alacakları olsun.

17 Aralık’tan önce devlet imkânlarını Gülencilere peÅŸkeÅŸ çektiÄŸi, onların pervasızca kadrolaÅŸmalarına izin verdiÄŸi için Ak Parti’yi eleÅŸtiriyorduk. Åžimdi de adalet aramaktan öte iÅŸi intikam almaya, linç etmeye götürdükleri için eleÅŸtiriyoruz.

17 Aralık’tan sonra bir “Paralel” muhabbetidir gidiyor:

Her sorunun, her beceriksizliÄŸin, her eksiÄŸin, her baÅŸarısızlığın adı “Paralel” olmuÅŸ.

Devlet kadrolarındaki “Paralelcilere” yönelik bir sürek avı baÅŸlatılmış. Dün, pervasızca kadrolaÅŸmalarına göz yumulan Gülenciler, bugün haklı/haksız gerekçelerle yerlerinden ediliyor.

Dün, kamunun tüm imkânlarının hoyratça kullanıldığı camianın okul ve dershaneleri, bugün çok ucuz gerekçelerle kapatılmaya çalışılıyor.

Yazılanlara bakarak Gülen Camiasını akladığımız sanılmasın:

Müslümanlar dışında herkesle diyalog kurmak için onca takla atmasına raÄŸmen söz konusu Müslüman kardeÅŸi olunca iÅŸbirliÄŸinden, diyalogdan kaçan bu camia için samimi bir sevgiden bahsetmek riyakârlık olur.

Özel sektörde ve kamuda, kendi mensuplarına kadro oluÅŸturmak veya rant için kendinden olmayan samimi Müslümanların bile altını oymaktan çekinmeyen bu camiaya destek vermemiz düÅŸünülemez.

Ak Parti’nin kimi zaman hukuk sınırları zorlayarak dört bir koldan üzerilerine gitmeleri Gülen Camiasını masum kılmıyor.

Önceden beri Cemaatin menfaati için her yolu mubah gören bu zihniyetin, bugün ErdoÄŸan ve Ak Parti’ye olan kinleriyle neler yapabileceÄŸini kestirmek çok zor deÄŸil.

EleÅŸtirimiz Ak Partiye, çünkü icrada ve iktidarda olanlar onlar. Bugünkü paralel sancının en büyük müsebbibi de onlar.

Ak Parti’nin Gülen Cemaati ile iliÅŸkisi dün de ahlaki sınırları zorluyordu bu günde zorluyor.

17 Aralık operasyonu derin bir komploydu, tamam. Benzeri daha birçok tezgâh kurdular ve kurmaya devam ediyorlar, bu da tamam. Ama tüm bunlar adalet ve vicdan sınırları dışına çıkmayı gerektirmez.

“Bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliÄŸe sevk etmesin…(Maide:8)” çok açık ilahi bir emir deÄŸil midir?

Gülen camiası, “salkım piramit” tipi bir yapılanma içinde. Camiayı sevk ve idare eden piramidin en üstünde yer alan azınlık bir ekiptir ki bunların sayısı %1 bile deÄŸildir. Cemaat tabanının kahır ekseriyeti samimi insanlardan oluÅŸuyor.

Ak Parti ile çatışma baÅŸlayınca tabandaki bu kesim camiayı sorgulamaya baÅŸladı. Dışarıdaki sempatizanların tamamına yakını ve camia içindeki ciddi bir kitle camiadan koptu. Geriye kalanların kafası karışıktı.

Ak Parti’nin olayı kan davasına çevirmesi, Gülen cemaati ile mevcut baÄŸlarını gözden geçiren ciddi bir kitlenin camiayla daha da kenetlenmesine sebep oldu.

Olay kan davasına dönüÅŸtü; taraflar ellerindeki tüm imkân ve malzemelerle linç edercesine saldırıyorlar.

Hak, hakikat kimsenin umurunda deÄŸil. Taraflar, ellerindeki medya silahını öyle seviyesizce kullanıyorlar ki Kartel Medyası bile kimi zaman yanlarında Pir-ü Pak kalıyor.

Zararı biz Müslümanlar görüyoruz. 70 yıldır ilk defa beli kırılma noktasına gelen derin yapı bu kavga sayesinde aradan sıyrıldı ve tekrar ipleri eline almaya baÅŸladı.

Ak Parti, Gülen Camiasını sanki yegâne düÅŸmanmış gibi gösteriyor; onlar yok olsa Türkiye huzura erecek sanıyor. Oysaki bu camia uluslar arası bir komplonun ancak baÅŸarılı bir ayakçısı olur. Asıl düÅŸman

Özellikle Ä°slami camialar “Paralel” hipnozundan kurtulup son geliÅŸmeleri yeniden deÄŸerlendirmek zorundalar:

Birçok askerin müebbetle yargılandığı Ergenekon, Balyoz, 28 Åžubat davalarında içeride hiç kimse kalmadı. Hatta bazıları son Askeri Åžurada terfi aldı. Gerçekten bunların hepsi iftira mıydı?

Haydi Ergenekon, Balyoz uydurmaydı; 28 Åžubat’ta yaÅŸadıklarımız, 27 Nisan Muhtırası da mı yalandı…?

Ak Parti kendini de bizi de kandırmasın.

Yolsuzluk iddialarının kendisine en az “Paralel Yapı” kadar zarar verdiÄŸini görmelidir.

Kendini her eleÅŸtirene “Paralelci” veya “Terör Ä°ÅŸbirlikçisi” muamelesi yapmasın.

Müslüman camialar bugün Ak Parti’ye hala yakın duruyorlarsa, bu Ak Parti’nin çok temiz ve masum olduÄŸu için deÄŸil ülkenin girdiÄŸi/gireceÄŸi kaos ortamının getirdiÄŸi endiÅŸe nedeniyledir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.