Sosyal Medya

Makale

Siyah Beyaz Bir Bayrak

2003 senesinin Haziran ayı idi, 100. kuruluÅŸ yıl dönümünde BeÅŸiktaÅŸ ÅŸampiyon olmuÅŸtu. Mahallemizde bir taraftar apartmanının ön cephesini tamamen kaplayan ve üzerinde “Åžampiyon BeÅŸiktaÅŸ” yazılı, siyah beyaz bir bayrak asmıştı. BildiÄŸim kadarıyla bina sahipleri Karadenizliydi. Ama hüsnü zan edip herhalde fanatik bir BJK taraftarı diye düÅŸünmüÅŸtüm. Aylar geçti. Åžampiyonluk kutlamaları bitti. Bütün bayraklar kaldırıldı. Ligler tekrar baÅŸladı. Ama yer yer parçalanmış, rengi atmış ve pencerelerinin önünü kapatan bizimkine ait o dev bayrak altı ay binanın cephesinde asıl kaldı. Adres tariflerinde bile yer alır oldu. Bir sabah kalktığımızda baktık ki bayrak kaldırılmış ama bu arada eskiden dört katlı olan bu bina birden(!) beÅŸ katlı olmuÅŸtu. Bu hadise zihnimde öyle bir yer etmiÅŸtir ki, ne zaman asılı, dev bir bayrak veya poster görsem acaba hangi menfaat bununla gizlenmiÅŸ diye merak ederim.

Yakın geçmiÅŸte de böyle çok bayraklı gösteriler akabinde milyarlarca doların nasıl buharlaÅŸtığı malum. O günlerin bir modası da,  yüksek direkler üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayraklardı. Bu, yırtıldığından üç ayda bir deÄŸiÅŸtirilmesi gereken dev bayraklarla “kime mesaj veriliyor?” diye düÅŸünüp durmuÅŸumdur. Bazıları ise, karnını kaşıyan bidon kafalılarla ayrışmanın simgesi olarak ay yıldızlı bayraÄŸa M. Kemal’in kalpaklı vesikalığını eklemiÅŸti.

Devran döndü, ülkemize batıdan esen ÅŸiddetli rüzgârlar bayrağı havalandırıp eski ekibin ne haltlar iÅŸlediÄŸini göz önüne serince yeni ekibe gün doÄŸdu. Bu, artık o ekibin bayrağı dalgalandıracağına dair bir devir teslimdi. Onlar da bu batıdan esen ve yelkenlerini doyasıya ÅŸiÅŸiren tatlı meltemle dalgalanacak büyük bayraklar, posterler hazırlamakta gecikmediler.

Ama geçmiÅŸte de, bugünde deÄŸiÅŸmeyen tek ÅŸey, 15 günlük silahlı eÄŸitim verilerek doÄŸunun daÄŸlarında telef edilen genç asker tabutlarının üzeri ay yıldızlı bayrakla örtülmesiydi. Bunun sayesinde devlet hesap vermiyor ve yaptığı stratejik yanlışların cezasını her zaman olduÄŸu gibi karnını kaşıyan bidon kafalılar, çocuklarıyla ödüyorlar…

Yine birileri bayrağı gönderden indirdiÄŸi, ötekilerde buna karşı dev bayraklarla sokaklara düÅŸtüklerini görünce aynı filmi daha kaç kere görmem gerek diye hayıflanıyorum. Demek ki özgürlüÄŸümüzün(!) ve bağımsızlığımızın(!) simgesi olan ay yıldızlı bayrak on yıllardır, hesapsız kazanımları ve yapılan hayati hataları gizleyen bir örtüye dönüÅŸmüÅŸ…

Ama hayatın tek ve deÄŸiÅŸtirilemez gerçeÄŸi ölüm var dostlar…

Ve sonrasında bütün perukların düÅŸeceÄŸi ve arkasındaki kelin görüneceÄŸi ahiret günü

Selam ve dua ile…                                                                                                                                            

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.