Sosyal Medya

Makale

Seyyar Köfteci

Portekiz futbol ligi takımlarından Benfica kulübünün arması kartaldır. Benfica kendi sahasında oynadığı maçlar öncesindeki seremonide kulübün maskotu olan akbaÅŸlı kartal, eÄŸiticisinin kolunda gözleri kapalı olarak sahaya getirilir. Akabinde gözleri açılan, kuyruÄŸuna renkli kurdeleler baÄŸlı kartal uçar ve sahanın ortasında hazırlanan Benfica logosunun üzerine konunca tezahürattan yer gök inler.

Ülkemiz takımlarından kartal armalı Bjk’li yöneticiler bundan haberdar olunca derhal o kartal eÄŸiticisiyle irtibata geçerler ve 65.000 dolara ülkemize getirirler. KuyruÄŸuna siyah beyaz kurdeleler baÄŸlı kartal, on gün boyunca yüzlerce kez baÅŸarıyla Ä°nönü stadının ortasındaki BJK logosunun üzerine iniÅŸ yapar. Bu tekrarlanan baÅŸarılı denemeler yöneticileri yapacakları gösteri konusunda umutlandırır.

Beklenen gün gelir. Tribünler tıklım tıklım doludur. Kolunda kartalla eÄŸitici görününce tribünler coÅŸku seline kapılır. Sonrasında amigolar seyirciyi susturur. KuyruÄŸuna baÄŸlı siyah beyaz kurdelelerle gökyüzünde süzülen akbaÅŸlı kartal, sahanın ortasındaki platforma yöneleceÄŸine deniz tarafındaki tribünleri aşıp seyyar köftecilerin tezgâhına pike yapar. Bu beklenmedik ziyaretten ürken seyyar köftecilerin ve kokoreççilerin imdadına döner bıçaklı bir taraftar yetiÅŸir. BJK’li yöneticiler, kartal eÄŸitmenine, ufak bir ayrıntı gibi görünen köftecilerden bahsetmemesi pahallıya mal olmuÅŸtur. Kartal bu kez alıştırıldığı sahte yeme deÄŸil de fıtratı icabı et kokusuna yöneldiÄŸinden tezgâh bozulmuÅŸtur.

Son yüz yıldır bu topraklarda mecbur tutulan fıtrat karşıtı modern eÄŸitim projesi, ürkek ve yönlendirilmeye müsait kent insanı oluÅŸturdu. Bunların çokluÄŸu toplum mühendislerinin iÅŸtahını kabartmaktadır. Ama her ÅŸeye raÄŸmen dev bütçeli oryantalist projelerin ülkemizde istenilen sonuçları verememesinin nedeni, halkımızın aydınlarımız(!) kadar dinine ve toprağına yabancılaÅŸmamasıdır.

Halkımız alın terine faizi karıştırmadığı, iffetini koruduÄŸu, tüketime deÄŸil de yardımlaÅŸmaya yöneldiÄŸi ve Ahiretteki hesaba inandığı sürece toplum mühendislerinin dev bütçeli fitnelerini boÅŸa çıkaracaktır. Modern eÄŸitim maÄŸdurlarına gelince onlar ancak zihinlerine yerleÅŸtirilen korkulardan akbaÅŸlı kartal benzeri fıtratlarına yani fabrika ayarlarına dönünce, tezgâhı bozacak ve tüm sömürülenlere ümit kaynağı olacaklardır. Zira Ä°slam fıtratı, bastırılır, saptırılır, manipüle edilir, ama insan dinine sırt dönmedikçe asla yok edilemez. Yok edilemediÄŸi sürece de ondan ümit kesilmez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.