Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'nın ardından Belçika'daki gençlik buluşması etkinliğinde konuştu. Erdoğan isim vermeden HDP'yi eleştirip HDP ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki atışmayı yorumladı. Cumhurbaşkanı,  eleştiriler üzerine makam aracını iade edeceğini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e "Çıkmışlar, Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıyla uğraşıyorlar. Kusura bakmasın Diyanet İşleri Başkanım, eğer benim haberim olsa ben derdim ki, 'Sakın bu arabayı verme.' O makam, bu tür bir arabaya fazlasıyla layık" çağrısında bulundu. 

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracının bedelinin büyütüldüğnü savunurken, "Öyle bir araba 1 milyon olmaz, yalan. Velev ki olsun, kendileri bu tür arabaların daniskasına biniyor. Bu tür makamlar, o makamı temsil edenlere eğer layıksa şeref katar. Şimdi de kaynak diyor nereden. Diyorlar ya asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarmış. İşte kaynaklardan bir tanesi, Diyanet İşleri Başkanlığı arabasını iade etti. Kaynak buymuş. Bunları inanın güldürü tiyatrosuna koysanız, orada bayağı iş icra ederler.” dedi. 

İsim vermeden HDP'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırıp yerine inanç işleri başkanlığı kurma vaadini de eleştiren Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: 

"Bizi inancımızdan koparmak için 150 yıl uğraştılar. Dün Türkçe ezanla, Türkçe ibadetle bunu yapmaya çalışıyorlardı, bugün terör örgütünün de arkasında olduğu bir grup, o da bakıyorsunuz Kürtçe ezandan, Kürtçe ibadetten bahsediyor. Öylesine şaşırmışlar ki kendilerine yeni Kabe arıyorlar. 2011 yılında bu partinin organize ettiği eylemler sırasında Kürtçe ezan okutulmuştu. Diyanet İşleri Başkanımız bu duruma 'Ezan-ı Muhammedi'nin her kelimesi ve cümlesi Şeair-i İslamiye'dendir' diyerek şiddetle karşı çıkmıştır. Sonra bunu da inkar etmeye kalktılar. Hatta alternatif cuma namazları kılma yoluna gittiler. Bu da yetmedi. Şimdi bu oluşum, 'Biz Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız' diyor. Biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanlığımız Kuran-ı Kerim'in Kürtçe mealini hazırlattı ve tüm illere gönderdi. Diyanet İşleri Başkanlığımız Ermenice Kuran-ı Kerim meali de hazırlattı. Tabii bunlar rahatsız oluyor. Her yerde aynı şeyi yapıyorlar. Bunlara cevabı dağdakilerin diliyle değil, sandıkta 7 Haziran'da vereceksiniz."

'Meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke çapında açılışlarda yaptığı konuşmaların HDP tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet edilmesine ise şu karşılığı verdi: 

 "Konuşmalar yapıyorum, YSK'ya şikayet ediyorlar. 'Cumhurbaşkanını yasaklayın, meydanlara çıkmasın'. Bir, iki, üç müracaat ettiler, hepsinden de oy birliğiyle ret aldılar. Bunlar anayasayı da bilmiyor. Anayasayı açıp okuyun, acaba cumhurbaşkanı nerede suç işler? Cumhurbaşkanının vatana ihanetten başka suçu yoktur. Meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım."

Kaynak: AA