Sosyal Medya

Sağlık

Zeynep'in yaşaması için 80 bin lira gerekli

Diyarbakır’da yaşayan lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep Kaçar’ın ihtiyacı olan ilik Almanya’da bulundu. Ancak ilik nakli için 80 bin lira gerekiyor.



Diyarbakır’ın Ergani Ä°lçesi’nde yaÅŸayan Safinaz- Metin Kaçar çiftinin kızları lösemi hastası 6 yaşındaki Zeynep için dört yıldır aranan ilik Almanya'da bulundu. DoÄŸan Haber Ajansı’na konuÅŸan ve iÅŸsiz olduÄŸunu belirten Zeynep'in babası Metin Kaçar, ilik nakli için 80 bin liraya ihtiyaçları olduÄŸunu söyledi.  

Almanya'da bulunan iliÄŸin Antalya'da nakil yapılacağını belirten Zeynep'in annesi Safinaz Kaçar ise yol parası bile bulamadıklarını belirtirken ÅŸöyle konuÅŸtu: 

“Antalya'ya bırakın nakil parasını, gidecek yol paramız bile yok. EÅŸim iÅŸsiz, iÅŸ bulduÄŸu zaman inÅŸaatlarda çalışıyor. Antalya'da en az nakilden sonra kontrol ve gözlem için 8 ay kalacağımız söylendi. Ben kızımın ölmesini istemiyorum. AÄŸrıları yeniden baÅŸladı ve günden güne ağırlaşıyor. Ben de astım ve tansiyon hastasıyım. Hayırsever kiÅŸi ve kurumlardan yardım bekliyoruz. Ä°lik bulduk ama kızımı yaÅŸatacak olan bu iliÄŸin nakli için istenen 80 bin liraya ihtiyacımız var. Çok çaresiziz, kızımın ölmesini istemiyoruz. Allah rızası için herkesten yardım bekliyoruz"

Zeynep'in 2 yaşında iken fenalaşıp ateÅŸinin çıktığını ve kan kusmaya baÅŸladığını söyleyen Safinaz Kaçar, kızının hastalığının ilk evrelerinde kan hastalığının ne olduÄŸundan bile haberi olmadığını söylerken, "Hastaneye götürdüm bana kan hastası dediler. Ben kan hastalığının ne olduÄŸunu bilmiyorum. Daha sonra Ankara'ya havale edeceklerini söylediler. Durumumuz çok kötüydü. 45 gün geçti, paramız olmadığı için Ankara'ya götüremedim. Daha sonra rahmetli annemden para aldık ve Ankara'ya götürdük. Bize 8 ay kalacağımız söylendi. 1.5 ay kaldıktan sonra eve geri geldik." diye konuÅŸtu. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.