Sosyal Medya

Güncel

Başbuğ: İlk adımı Ermenistan atmalı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye ve Ermenistan'ın ortak bazı acılarının bulunduğunu vurgulayarak ilk adımı atması gerekenin Ermenistan olduğunu belirtti.



Emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, kaleme aldığı "Ermeni Suçlamaları ve Gerçekler" adlı kitabının tanıtımı amacıyla imza günü düzenledi.

1915 yılında Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu tarafından yapılan tehcirin 100'üncü yılına katkıda bulunmak istediÄŸini söyleyen BaÅŸbuÄŸ, Ermenilerin 3 kitabı devamlı propaganda amacıyla kullandıklarını belirterek, "Bir tanesi Mavi Kitap, bir tanesi Ermenilerin Golgotha'sı, diÄŸeri de Nail Bey'in Anıları. Bu kitapları devamlı kullanmışlardır. Bu kitaplar aslında propaganda amaçlı yazılan kitaplar. Fakat kamuoyu veya bu konuyu tartışanlar bu konunun detayları çok bilmiyorlar. Ä°ÅŸte bu kitapta vermek istediÄŸimiz noktalardan bir tanesi de bu kitapların bilimsel olarak incelenerek bunların tamamen birer propaganda amaçlı yazılan kitaplar olduÄŸunu delillerle ve belgelerle çürütmek" diye konuÅŸtu.

ORTAK BÄ°R ACININ OLDUÄžUNU KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ

‘Ortada ortak bir acının olduÄŸunu kabul etmek zorundayız' diyen Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, "Fakat bir de gerçek var. bugün Ermenistan'ın bağımsızlık bildirgesine baktığınız zaman soykırımın uluslararası olarak tanınmasını Ermenistan Devleti'nin politikasını analoglarından biri olarak kabul ediyor. Bağımsızlık bildirgesinde var. Anayasasında bağımsızlık bildirgesine referans veriyor. Dolayısıyla eÄŸer gerçekten bu sorunun çözülmesini istiyorsa bence Türkiye Cumhuriyeti ilk adımını atmasını Ermenistan'dan istemelidir. Yani Ermenistan hakikaten ortak bir acının olduÄŸuna inanıyor ve bu ortak acının karşılıklı olarak saygı gösterilmesini istiyorsa, bence burada ilk adımı önce Ermenistan atmalıdır. Ä°lk önce bağımsızlık bildirgesindeki o iddialarından vazgeçmelidir. Anayasasında yer alan hususlardan vazgeçmelidir" dedi.

BATI ERMENÄ°STAN Ä°DDÄ°ASI

BaÅŸbuÄŸ, "Ve biliyorsunuz daha fazla gidersek Batı Ermenistan diyerek neredeyse Türkiye üzerindeki topraklarda sahip olduÄŸu iddiaları vardır. Ermenistan dediÄŸim ki eÄŸer bu tür konularda bu tür iddialardan vazgeçerse ve ortada ortak bir acının var olduÄŸunu kabul ederse elbette iki ülkenin iliÅŸkilerinin daha iyi rayına oturacağına ve iliÅŸkilerin düzeleceÄŸine inanıyorum. Amacım buydu" diye konuÅŸtu.

BELGELER VAR ORTADA

Kitabında her iki taraftan derlenen bilgi ve belgelerin bulunduÄŸuna dikkat çeken Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, "Kitap herkes tarafından rahatlıkla okunabilir kolaylıkta olmasına özen gösterdim. Konunun bütün sorunları var, bütün görüÅŸler var, iki taraf açısından da bilgiler ve belgeler var ortada" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.