Sosyal Medya

Güncel

Saadet Partisi'nin ilk vaadi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iktidara gelmeleri halinde yurt dışından dövizle askerlik bedelini kaldıracaklarını söyledi.



Belçika'nın Beringen kentinde Türk vatandaÅŸlarına hitap eden ve basın toplantısı düzenleyen Kamalak,"Horasan erleri" olarak gördükleri Avrupalı Türklerin en önemli iki sorununun, yeni nesilde anadili yeterli öÄŸrenememe ve maddi sıkıntılar olduÄŸunu belirterek, iktidara gelmeleri halinde bunları çözecekleri taahhüdünde bulundu.

Kamalak, "Milli GörüÅŸ iktidarında" Avrupa ülkelerinde kamp mahiyetinde dil kursları açacaklarını ve maddi sıkıntıları hafifletici, ulaşımı kolaylaÅŸtırıcı tedbirler alacaklarını belirtti.

Mustafa Kamalak, "Ä°nsanlarımız Anadolu'ya ulaÅŸmakta maddi bakımdan zorluk çekiyor. Hafifletici, ulaşımı kolaylaÅŸtırıcı tedbirlere baÅŸvuracağız. Pasaport harcı ve benzeri yük getiren masrafları buradaki kardeÅŸlerimizin üzerinden kaldıracağız. Uçak biletlerinde olabilir, onları kaldıracağız. Askerlikle ilgili bedelli, onları kaldıracağız" dedi.

Kamalak, "(Dövizli askerlik bedeli) 6 bin avro. Türkiye buradaki insanlara ne gibi bir hizmet sunuyor? Hizmet sunmayan görevlinin bahÅŸiÅŸ talep etme hakkı yoktur diye düÅŸünüyorum. Devlet hizmet sunmuyorsa buradaki vatandaşından bir hak talebinde bulunmamalıdır. Gönül baÄŸlarını daha güçlü hale getirmek için inÅŸallah biz iktidar olduÄŸumuzda bu askerlik bedelini kaldıracağız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Saadet Partisi lideri Kamalak, Fatih Erbakan'ın adaylığıyla ilgili, "Fatih Bey bizim canımız ciÄŸerimiz. Hocamızın emaneti ama evimizin de delikanlısı. Tabii zorlayacak halimiz yok. Müracatı olmadı. Herhalde vakıf iÅŸlerine ağırlık vermek istiyor. O münasebetle olsa gerek" ifadesini kullandı.

Kamalak seçim ittifakları hakkında, "Asıl olarak çatı, Saadet ve BBP arasında oldu. DiÄŸerleriyle ilgili iki genel baÅŸkanın vereceÄŸi karara baÄŸlı. Ben Ä°dris Naim Åžahin beyin gelmesinde bir sakınca olmadığını ifade ettim. EÄŸer kendisi gelecek olursa tabii ki o da ittifaka dahil olmuÅŸ olur" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, Milliyetçi Hareket Partisi'yle (MHP) seçim ittifakı olmamasının "kendilerinden kaynaklanmadığını" belirterek, "Onu MHP yöneticilerine sormak lazım. Olanda hayır var. Biz hep öyle dua ediyorduk, Allahım hayırlısını nasip eyle diye. Demek ki hayırlısı böyleymiÅŸ" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.