Sosyal Medya

Güncel

Teröristler savcıyı vurduktan sonra onu kalkan yapmış!

DHKP-C'li teröristlerin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı başından vurduktan sonra vücudunu polise karşı kalkan olarak kullandığı ortaya çıktı.



DHKP-C'li teröristler Åžafak Yayla ve Bahtiyar DoÄŸruyol, 6. katta bulunan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasına girer girmez kapıyı kilitledi. 
 
SAVCI PANÄ°K BUTONUNA BASTI
 
Bu esnada Kiraz’ın panik butonuna bastığı ama kapı kilitli olduÄŸu için özel güvenlik görevlilerinin içeriye giremediÄŸi belirtildi. Saldırgan teröristler de kapının zorlanması üzerine iki el ateÅŸ etti. Teröristlerin adliyeye C kapısından sahte avukat kimliÄŸiyle giriÅŸ yaptıkları tespit edildi. Avukat kimlikleri nedeniyle teröristlerin x-ray cihazından geçmedikleri, üst araması yapılmadığı öÄŸrenilirken, görüntülerde Åžafak Yayla’nın kolunun altında avukat cübbesi olduÄŸu belirtildi. Teröristin silahı da bu cübbenin içine sakladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Öte yandan teröristlerin Kiraz’ın odasına iki adet de bomba yerleÅŸtirdikleri iddia edildi. Müdahale esnasında duyulan ilk patlama sesinin de bu bombalardan birinin patlatılması sonucunda olduÄŸu öne sürüldü. 
 
SLOGNAN ATIP ATEÅž ETTÄ°LER
 
8 saat süren krizde teröristlerin müzakere heyetiyle iki kez kopma noktasına geldiÄŸi öÄŸrenildi. Bu anlarda polisin iki teröriste ‘isteklerinizi yerine getirmek için zamana ihtiyacımız’ var sözleri müzakerenin sürmesini saÄŸladı. Ama 20.15 sıralarında telefon açıkken teröristler bir anda slogan atmaya baÅŸladı ve savcıKiraz’ı vurdu. Silah sesleri üzerine polis operasyonu baÅŸlattı ve ‘korteks’ adı verilen bir patlayıcı ile odanın duvarını patlattı. Bir grup polis de kilitli kapıyı kırarak içeri girdi. Teröristlerin kafasından vurdukları Kiraz’ı önlerine alarak kendilerine siper yaptıkları öÄŸrenilirken, kalkanlarıyla odaya giren polisin savcıKiraz’ı oturduÄŸu sandalyenin üzerinden çekerek aldıktan sonra iki teröriste iki taraflı ateÅŸe açtıkları belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.