Dünya
İngiltere'de yabancı öğrencilere nükleer bilimi yasak
İngiltere'deki üniversitelerde uluslararası öğrencilerin kitle imgha silahı üretebileceği endişesiyle nükleer, biyolojik ve kimyasal savaşla ilgili derslere alınmadığı ve laboratuarlardan uzak tutulduğu ortaya çıktı
İngiltere'deki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrencilerin nükleer, biyolojik ve kimyasal savaşla ilgili derslere katılmasının engellendiği ortaya çıktı.
The Independent'te yer alan habere göre bugüne kadar üniversitelerde okuyan 739 uluslararası öğrencinin atom bombası yapımını öğreneceği endişesiyle Akademik teknoloji Onay Programı kapsamına alınmadı ve ilgili dersleri almasını engellendi.
Yasağın 2007 yılından beri uygulandığı ve kitle imha silahları üretebilecekleri kaygısıyla İngiltere'ye eğitim için gelen öğrencilerin birçok derse ve laboratuarlara alınmadığı ifade edildi.
Konunun geçtiğimiz ay Lordlar Kamarası'nda da gündeme getirildiği ve bir rapıor sunulduğu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.