Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail 2014'te vahşet rekoru kırdı... İşte İsrail'in katliam raporu

İsrail!in 1967 yılından bu yana en çok Filistinliyi geçtiğimiz yıl öldürdü. İşte Birleşmiş Milletler raporuna yansıyan vahşetin istatistiği:



Sabah gazetesinde yer alan ve ajanslardan derlenen habere göre; BM'nin yayımladığı rapora göre Ä°srail askerleri 1967'den beri en fazla Filistinliyi geçen yıl öldürdü. 2014'te Batı Åžeria, Gazze ve DoÄŸu Kudüs'te 2 bin 314 Filistinli öldürüldü.
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in (BM) yayımladığı rapor, Ä°srail zulmünü bir kez daha gözler önüne serdi. BM Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) hazırladığı rapor, Ä°srail'in geçen yıl Filistin topraklarında döktüÄŸü kanları mercek altına aldı. "Parçalanmış Hayatlar" isimli rapora göre Ä°srail, 2014'te Batı Åžeria, Gazze ve DoÄŸu Kudüs'te toplam 2 bin 314 Filistinliyi öldürdü. Ä°srail saldırılarında 17 bin 125 kiÅŸi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin büyük kısmı Gazze'de oldu. OCHA'nın raporuna göre Ä°srail askerleri, Gazze'de 2 bin 200 kiÅŸiyi öldürdü. YaÅŸamını yitirenlerin bin 492'si sivil olurken bunların 550'sinin çocuk olduÄŸu bildirildi. Parçalanmış Hayatlar raporuna göre Ä°srail iÅŸgalinin baÅŸladığı 1967'den beri en fazla Filistinli; geçen yıl hayatını kaybetti. 1.8 milyon Filistin vatandaşından hala 100 bin kiÅŸinin evsiz olduÄŸu belirtilen raporda, Geçen yıl, Filistinlilerin saldırılarında ölen Ä°srailli sayısının ise 5'i sivil olmak üzere 12 olduÄŸu kaydedildi. OCHA'nın yayımladığı raporda ayrıca Ä°srail'in devam eden yerleÅŸke politikaları nedeniyle en az bin 215 Filistinli'nin evsiz kalacağı vurgulandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.