Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da otobüs kazası: 2 ölü

Sarıyer’de kalp krizi geçirdiği iddia edilen halk otobüsü şoförünün ayağı gaz pedalında takılı kalınca dehşet yaşandı. Yol boyunca 6 araca çarparak durabilen otobüs, 2 vatandaşın ölümüne, 6 vatandaşın ise yaralanmasına yol açtı.



Sarıyer Kireçburnu Mahallesi Arabayolu Caddesi üzerinde 15.45 sıralarında meydana geldi. Ä°ddiaya göre, Maslak KabataÅŸ seferi yapan 29 C sefer sayılı Ä°stanbul Otobüs A.Åž’ye baÄŸlı halk otobüsünün ÅŸoförü direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Åžoförün ayağı pedalına takılı kalınca, otobüs caddedeki araçlar çarparak son sürat ilerledi.

Halk otobüsü, sırasıyla yol üzerinde park halinde buluna 34 DC 4810 ve 34 DC 4803 plakalı kamyonetlere, ardından da 34 NKD 16 plakalı servis minibüsüne çarptı. Hızla yola devam eden otobüs 34 ZL 4707 plakalalı kamyonet, 34 BL 4488 plakalı otomobil ve 34 HK 146 plakalı otomobile çarptıktan sonra kaldırıma çıkarak durabildi.

Kaza sırasında kaldırımda yürüyen iki kiÅŸi otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Olayda 6 kiÅŸi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda Ä°tfaiye ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ise, çevrede güvenlik çemberi oluÅŸturdu. Yaralılar saÄŸlık ekipleri tarafından otobüsten çıkartılarak çevre hastanelere kaldırıldı. Otobüs altında kalarak hayatını kaybeden iki vatandaÅŸ ise itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkartılarak hastane morguna gönderildi.

Öte yandan, kazayı duyan çevredeki vatandaÅŸlar da olay yerine akın etti. Bazı kiÅŸilerin yakınlarının otobüsün altında kalmış olabileceÄŸi endiÅŸesi ile aÄŸladıkları görüldü. Polis vatandaÅŸları olay yerine girmemesi için güvenlik çemberi oluÅŸturdu. Ä°tfaiye ve polisin olay yerindeki çalışması sürüyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.