Sosyal Medya

Güncel

3 bin kiÅŸiye iÅŸ

Kayıt dışı ile mücadele kapsamında müfettiş sayısını artırmayı planlayan Maliye Bakanlığı, ağırlık uzmanlardan oluşan binlerce personel alacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2015 yılında bin 500 gelir uzman yardımcısı, 150 avukat, 200 koruma ve güvenlik görevlisi, 200 şoför ve 200 hizmetli ile birlikte 2 bin 250 kişilik yeni istihdam sağlamayı planlıyor.



Vergi müfettiÅŸi alımları ile birlikte 2015 yılında toplam rakamın 3 bini bulacağı ifade ediliyor. Maliye, yeni yılda elektronik tahsilatını artırmak için çalışmalarına hız verdi. Vergi tahsilatına yetkili bankaların vadesinden sonra vergi tahsilatı yapabilmeleri için program deÄŸiÅŸikliÄŸi çalışmaları tamamlandı. Bankaların internet bankacılığı ile vergi tahsilatı yapabilme çalışmaları tamamlanarak 24 banka performans programı ile uygulamaya geçti.

Ä°nternet bankacılığı üzerinden vergi tahsilatının bütün bankalara yaygınlaÅŸtırılması çalışmaları ise devam ediyor. Maliye kredi kartı tahsilatına yönelik çalışmalarına yeni yılda hız veriyor. 2015 yılında tüm vergi ve ceza türlerinin kredi kartı ile tahsilatının yapılabilmesi amacıyla çalışma yürütülecek. Halen geçiÅŸ ücreti ve buna baÄŸlı idari para cezası, karayolları taşıma kanunu idari para cezası, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezaları, gayrimenkul sermaye iradından kaynaklı gelir vergisi, 6111 sayılı Kanun kapsamında yapılan ödemeler ile ilgili tahsilatlar kredi kartı ile yapılabiliyor.

Denetime yeni araç

Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığı personelin çalışma koÅŸullarının daha uygun hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yaparken, denetim alt yapısını da güçlendiriyor. Star'ın haberine göre, vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi kapsamında denetim kapasitesinin artırılmasına imkan verecek denetim taşıt alımı projesi ile 2015 yılında yaygın ve yoÄŸun vergi denetim hizmetleri ile diÄŸer hizmetlerin gerçekleÅŸtirilmesi için mevcut taşıtlara ilave olarak 10 adet binek otomobil, 20 adet minibüs, 2 adet pick-up ve 40 adet panel araç alımı planlanıyor.

Borcu olana bilgi

GÄ°B'in 2015 Yılı Performans Programı'nda yer alan bilgilere göre cebri takibata baÅŸvurulmadan önce amme alacaklarının tahsilatını saÄŸlamak amacıyla borç bilgilendirme mekanizmaları etkin bir ÅŸekilde kullanılacak. Borcu hakkında bilgilendirilen mükellef sayısı artırılarak cari dönemde ödenmesi gereken vergi ve diÄŸer kamu gelirlerinin tahsilat oranının yükseltilmesi hedefleniyor. Gelir Ä°daresi BaÅŸkanlığı, vergi bilinci ile vergiye gönüllü uyumu ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla sosyal medya dahil olmak üzere telefon, posta, internet ve yüz yüze her türlü iletiÅŸim kanalını kullanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.