Coğrafyamız
Türkiye ile yüzleri güldü
Türkiye mağdur durumdaki Arakanlı Müslümanlara yardımlarını artırarak sürdürüyor. Yardım yapılmasına bile müsaade etmeyen ve engellemek için ellerinden geleni yapan Budistlere rağmen Türkiye bölgeye yardım götürmeye devam ediyor. Son olarak TİKA ve AFAD aracılığıyla Arakana insani yardım paketleri ulaştırıldı.
Budistlerinbaskı ve zulmü altında kalan Arakan’da zulüm her geçen gün katmerleniyor. Arakanlı Müslümanlar tüm dünyanın gözü önünde vahşice katlediliyor. Budist yönetim tarafından yıllardır baskı, katliam, tecavüz ve her türlü zulme karşı çaresiz. Bu şiddetin ve soykırımın sonucu olarak Arakanlı Müslümanlar evsiz ve yardıma muhtaç durumda. Bu zulme Türkiye dışında yine ses çıkaran hiçbir ülke yok. Türkiye mağdur durumdaki Arakanlı Müslümanlara yardımlarını artırarak sürdürüyor. Yardım yapılmasına bile müsaade etmeyen ve engellemek için ellerinden geleni yapan Budistlere rağmen Türkiye bölgeye yardım götürmeye devam ediyor. Son olarak TİKA ve AFAD aracılığıyla Arakan’a insani yardım paketleri ulaştırıldı.
HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN TÜRKİYE ORADA
Arakanlı Budist gruplar, yardım kuruluşlarını bölgeden zorla çıkarıyor. Yardım kuruluşlarının Arakan’a bir daha gelmemesi için yardım yapan kuruluşlara saldırılar da düzenleniyor. Buna rağmen Türkiye’nin yurtdışındaki merhamet eli olan TİKA ve AFAD bölgede yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Her türlü engellemelere rağmen Türkiye, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor.
HİÇBİR İBADET YAPTIRILMIYOR
Arakan’daki Müslümanların çilesi bununla da sınırlı değil. Zulüm 1962 yılında askeri darbe ile yönetimi ele geçiren Komünist General Ne Win tarafından başlatıldı. Yüzlerce İslam Âlimini kurşuna dizdiren Ne Win, Arakan’daki bütün camilerin kapısına kilit vurdurdu ve camileri birer eğlence mekânına dönüştürdü. Yine bu dönemde toplama kamplarına götürülen Arakanlı Müslüman kadınlar, tecavüze uğradı. Hacca gitmek, kurban kesmek, namaz kılmak yasaklandı. İnsan hakları kuruluşları tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Arakan’da 1962 ile 1984 yılları arasında 2OO bin Müslüman şehit edildi, 1 milyona yakın Arakanlı da komşu ülkelere, özellikle de Bangladeş’e hicret etmek zorunda bırakıldı.
BUDİST ZULMÜ SÜRÜYOR; EVLENMEK DE YASAK
Arakan’daki Müslümanların evlenmesi Budist yönetim tarafından yasaklandı. Müslüman bir çocuk lise ve üniversite eğitimi almak için din değiştirip Budist olmak zorunda. Ülke içinde bir yerden başka bir yere gitmek için ve hatta bir aileyi evinde misafir etmek için devletten izin almak gerekiyor. Ezan okuyan, çocuklarına Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışan Arakanlı Müslümanlar ölüm cezasına çarptırılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.