Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kral'ın Resmini Yırtana 3 Yıl

Bahreyn'de kralın resmini yırtan kadın aktivist 3 yıl hapis ve 8 bin dolar para cezasına çarptırıldı



Bahreyn'de "rejimi devirme" suçlamasıyla açılan davada ömür boyu hapse mahkum edilen aktivist Abdulhadi el-Havace'nin kızı Zeynep El-Havace'nin, Kral Hamad Bin Ä°sa Al Halife'ye hakaret ettiÄŸi gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 8 bin dolar para cezasına çarptırıldığı bildirildi. 

Ülkedeki çeÅŸitli insan hakları kuruluÅŸlarıyla Havace'nin avukatı Muhammed El Vesti, Bahreyn Mahkemesi'nin Havace'yi Krala hakaret suçundan 3 yıl hapis ve 8 bin dolar para cazasına çarptırdığını belirtti. 

Havace'nin avukatları karara itiraz edeceklerini ifade etti.

Krala hakaret ettiÄŸi gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Havace, geçen ekim ayında, Kral'ın fotoÄŸrafını yırttığı için gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmiÅŸ ve 8 aylık hamile olduÄŸu için serbest bırakılmıştı. 

Havace'nin kız kardeÅŸi Meryem el-Havace de geçen salı, "polise saldırdığı" gerekçesiyle gıyabında bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Konuyla ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

Bahreyn, 14 Åžubat 2011'den bu yana Åžiilerin yönetim karşıtı protestolarına sahne oluyor. Åžubat ayında onaylanan yeni bir yasayla Kral Hamad Bin Ä°sa Al Halife'ye hakaret suçu iÅŸleyenlerin, 7 yıla kadar hapis ve 10 bin Bahreyn Dinarı (yaklaşık 55 bin Türk Lirası) para cezasına çarptırılacağı açıklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.