Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suruç'ta IŞİD de PYD de sınır ihlali yaptı!

Suruç'ta IŞİD de PYD de sınır ihlali yaptı!



Suriye'de IŞİD ile PYD/ YPG arasındaki çatışmalar Kobani olarak bilinen Ayn El-Arap bölgesinde devam ediyor.

IŞİD son olarak, 29 Kasım günü bomba yüklü bir araçla MürÅŸitpınar Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında kalan bölümüne saldırı düzenledi. Saldırıyla birlikte IŞİD militanlarının Türkiye tarafından geçerek saldırıyı düzenlediÄŸine dair iddialar da ortaya atıldı.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, "IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye tarafından saldırdığını, buna dair ellerinde görüntü olduÄŸunu" iddia etti.

Sabah Gazetesi'nin askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre bombalı saldırının ardından bölgede IŞİD militanları ile kapının kontrolünü tutan PYD/YPG militanları arasında ÅŸiddetli bir çatışma yaÅŸandığı ve köÅŸeye sıkıştırılan 2 IŞİD militanının sığınmak için Türkiye tarafına girdiÄŸi belirtildi.

Hemen uyarı ateÅŸi açıldığını kaydeden askeri kaynaklar, "2 IŞİD militanı sadece 1.5 dakika kalabildi. Suriye tarafına kaçmak zorunda kaldılar" dedi.

Çatışmada, bilinmeyen çok önemli bir detay da gün yüzüne çıktı. Askeri kaynaklar, saat 14.30-15.00 sıralarında eli silahlı 30 PYD mensubunun IŞİD'in saldırılarından korktuÄŸu için Türkiye tarafına kaçtığını kaydetti.

Türkiye tarafına giren PYD'liler, sınıra yakın noktadaki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) bulunduÄŸu yere geldi. PYD'liler silahlarıyla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na ait olduÄŸu öÄŸrenilen ve kullanılmayan boÅŸ bir binaya sığındı.

Asker 30 militanın teslim olmaması durumunda operasyon yapılması kararlaÅŸtırıldı. Bölgeyi ablukaya alan asker militanları operasyon yapacaklarını bildirdi. 30 militan gece yarısı Suriye tarafına geçti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.