Sosyal Medya

Güncel

Seçim bağışlarını ceplerinden ödeyecekler

Bir hafta içinde seçim bağışlarına ait harcama belgelerini YSK'ya sunmazlarsa Demirtaş 1.2 milyon, İhsanoğlu ise 8.5 milyon TL'yi cepten ödemek zorunda kalacak



Bir hafta içinde seçim bağışlarına ait harcama belgelerini YSK'ya sunmazlarsa DemirtaÅŸ 1.2 milyon, Ä°hsanoÄŸlu ise 8.5 milyon TL'yi cepten ödemek zorunda kalacak

HDP adayı Selahattin DemirtaÅŸ'ın CumhurbaÅŸkanlığı seçim sürecinde toplanan bağışlarla ilgili belgeleri YSK'ya süresi içinde teslim etmediÄŸi öÄŸrenildi. CHP, MHP'nin yanı sıra çok sayıda partinin 'çatı adayı' Ekmelettin Ä°hsanoÄŸlu'nun faturaları ise eksik çıktı. CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ise YSK'ya yapılan harcamaların nerelerde kullanıldığına iliÅŸkin 95 klasör belge ibraz etti. Faturaların YSK'ya teslim süresi geçen hafta sona erdi. Ancak YSK bir hafta daha ek süre verdi. Adaylar süre bitimine kadar yaptıkları harcamalara iliÅŸkin faturaları sunamazlarsa, belgelendirilen harcamaların dışındaki tüm parayı hazineye iade edecek.

DEMÄ°RTAÅž'A KÖTÜ HABER

Bağışlar karşılığında yapılan seçim harcamalarıyla ilgili ErdoÄŸan 95 klasörlük fatura klasörünü YSK'ya sundu. Ä°hsanoÄŸlu'nun belgelerinde ise eksiklik olduÄŸu görüldü. HDP adayı Selahattin DemirtaÅŸ'ın durumunun ise Ä°hsanoÄŸlu'ndan daha kötü. Henüz belge ibraz etmeyen DemirtaÅŸ hesabına yatan 1.2 milyon TL'lik bağış için Hazine'ye "cepten" ödeme yapmak zorunda kalacak. Kurul, harcama deÄŸerlendirmeleri için önümüzdeki günlerde toplanacak ancak henüz, iki adayın tüm belgelerini sunmamasından dolayı adaylara ek süre verdi. Ek süre sonrası eÄŸer tüm belgeler gerektiÄŸi gibi ibraz edilemezse, YSK adaylardan belgelendirilemeyen harcamaları Hazine'ye ödemelerini isteyecek. ErdoÄŸan, tüm belgelerini ibraz ederken, Ä°hsanoÄŸlu'nun ise yeteri kadar belge ibraz edemediÄŸi, bazı belgelerinde de sorun olduÄŸu öÄŸrenildi. YSK kararına göre; "Seçim hesapları ile gelir ve harcamalara iliÅŸkin bilgi ve belgelerin kayda geçirilmesi ve ibrazı hususlarında 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali MüÅŸavirlik ve Yeminli Mali MüÅŸavirlik Kanunu'na göre yetki almış meslek mensuplarından veya avukatlardan birini ya da birkaçını yetkili kılabilir. Bu durumda, yetkilendirilen meslek mensubu, yukarıda belirtilen hususların yerine getirilmemesi veya eksik yerine getirilmesinde ilgili mevzuat hükümlerine göre sorumlu tutulur."

KAYITLARI AKRABASI TUTTU

Çatı aday Ä°hsanoÄŸlu'na ne CHP ne de MHP'nin muhasebe ve müÅŸavirlik konusunda destek vermediÄŸi, Ä°hsanoÄŸlu'nun bu konuda bir akrabasını görevlendirdiÄŸi, onun da iÅŸin içinden çıkamadığı öÄŸrenildi. Ä°hsanoÄŸlu'nun temsilcilerine, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın sunduÄŸu belgelerin örnek gösterildiÄŸi ve bu belgelere benzer ÅŸekilde belgelerin düzenlenerek ibraz edilmesi istendi. Ä°hsanoÄŸlu'nun sunduÄŸu belgeler Kurul tarafındandeÄŸerlendirilecek ancak, edinilen bilgilere göre Ä°hsanoÄŸlu, topladığı 8.5 milyon TL'nin büyük kısmını iade etmek zorunda kalacak.

95 KLASÖR SUNDU

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın muhasebesini tutan mali müÅŸavir ekibi, harcamalara iliÅŸkin toplam 95 klasör belge ibraz etti. ErdoÄŸan için toplanan bağışın kullanılmayan yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'si Hazine'ye iade edilecek.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.