Sosyal Medya

Güncel

'Terör partiler üstü bir konudur'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Sorgun İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Terör konusu siyasi rekabet konusu değildir, partilerin birbirini itham edecekleri bir konu değildir. Partiler üstü bir konudur. Sadece AK Parti'nin değil, bütün partilerin meselesidir" ifadelerini kullandı.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, "Terör konusu siyasi rekabet konusu deÄŸildir, partilerin birbirini itham edecekleri bir konu deÄŸildir. Partiler üstü bir konudur. Sadece AK Parti'nin deÄŸil, bütün partilerin meselesidir" dedi. 

BozdaÄŸ, Sorgun Belediyesi Ä°lyas Arslan Sinema Salonu ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Sorgun Ä°lçe TeÅŸkilatı 5. OlaÄŸan Kongresi’nde yaptığı konuÅŸmada, partisinin Türkiye'nin her yerinde 5'inci olaÄŸan kongreleri yaptığını söyledi.

AK Parti ile Türkiye'nin istikrara kavuÅŸtuÄŸunu dile getiren BozdaÄŸ, AK Parti iktidarı döneminde Yozgat'a ve Sorgun ilçesinde yapılan yatırımlara dikkati çekti.

Türkiye'nin 30 yılı aÅŸkındır terörle mücadele ettiÄŸini, muhalefetin terör sorununu çözmek için hiçbir zaman çaba harcamadığını ifade eden BozdaÄŸ, "Çözüm sürecine karşı çıkmak, bu konudaki atılan adımları ihanet olarak nitelemek dışında sizin terör belasından bu ülkeyi kurtarmak için çözüm projeniz nedir? Madem AK Parti hükümetleri yanlış yapıyorlar, öyleyse sizin doÄŸrularınız nedir. Hangi usulde biz yol alırsak Türkiye’yi terörden kurtarırız? Bir daha PKK terörü ya da baÅŸka terör Türkiye'de olmaz. Projeniz nedir. Buyurun söyleyin" diye konuÅŸtu.


"Terör konusu siyasi rekabet konusu deÄŸildir"

Türkiye’nin en güçlü muhalefet partilerinin bugüne kadar yalandan, dolandan, iftiradan, ithamdan baÅŸka bir ÅŸey üretmediÄŸini savunan BozdaÄŸ, "Çözümünüz ne, çözümleri de yok. Kanın, gözyaşının, terörün bittiÄŸi, silahın sustuÄŸu bir Türkiye’yi hepimizin arzu etmesi, bunun için de hepimizin taşın altına elimizi koymamız lazım. Terör konusu siyasi rekabet konusu deÄŸildir, partilerin birbirini itham edecekleri bir konu deÄŸildir. Partiler üstü bir konudur. Sadece AK Parti'nin deÄŸil, bütün partilerin meselesidir. Sadece bir bölgenin deÄŸil, yedi bölgenin ortak meselesidir" diye konuÅŸtu.

 "Bizim muhalefet fezada uçuyor"

BozdaÄŸ, Türkiye'de iktidar sorunu olmadığını, muhalefet sorunu olduÄŸunu belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bizim muhalefet fezada uçuyor, Türkiye’nin gerçekleriyle bizim muhalefetimizin gerçekleri birbiri ile asla örtüÅŸmüyor. KılıçdaroÄŸlu konuÅŸuyor, bakıyorsun, 'bu Ä°srail’in politikalarını mı savunuyor' diyorsun. Bakıyorsun 'Esad’ın politikalarını mı savunuyor' diyorsun. Onların Türkiye ile ilgili söylediklerine bakıyorsunuz, onun söylediklerine bakıyorsunuz sanki bir kalemden çıkmış. Böyle bir siyaset olur mu? Türkiye’nin dış politikasıyla baÅŸka ülkelerin dış politikası elbette birbiri ile uyuÅŸmayabilir, uyuÅŸtuÄŸu noktalar da olabilir. Bir muhalefet partisi ülkesinin dış politikasına karşı paralel bir politika koyuyorsa o zaman bizim oturup ÅŸunu sormamız lazım. 'Durun bakalım siz hangi ülkenin menfaatini savunuyorsunuz.' Türkiye’nin menfaatini savunuyorsanız o zaman Türkiye’nin menfaatinin nerede olduÄŸunu, devletin bütün bilgi ve imkanlarıyla ülkenin hükümeti, dışiÅŸleri, CumhurbaÅŸkanı, devletin organları belirliyor ve o çerçeve de bir politika ortaya konuluyor. Ona bizim de sahip çıkmamız lazım."


"Türkiye böylesi bir muhalefete layık deÄŸil"

Bozda, CHP'nin kendi içinde çatıştığını ve birbiriyle çeliÅŸen açıklamalar yaptığını dile getirdi.

CHP'deki Dersim olayları ile ilgili tartışmalara dikkati çeken BozdaÄŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Åžimdi Sezgin Tanrıkulu çıktı Dersim’den dolayı özür diledi, baÅŸkaları ÅŸimdi ona laf yetiÅŸtirmeye baÅŸladılar. Allah aÅŸkına sizin genel baÅŸkan yardımcılarınız partiyi temsil emiyorlar mı, benim bildiÄŸim genel baÅŸkan temsil eder, genel baÅŸkan yardımcıları temsil eder, grup baÅŸkan vekilleri temsil eder. Onların söyledikleri sadece kendilerini deÄŸil partilerini de temsil eder. Bakıyorsunuz bir laf söylüyor, herkes hücum ediyor. BaÅŸka biri bir laf söylüyor ona da hücum ediyorlar. Genel baÅŸkan bir laf söylüyor ona da baÅŸka bir ÅŸey diyorlar. O zaman ben buradan soruyorum: 'Biz sizin hanginizin aÄŸzınızdan çıkan lafa inanacağız. Hangisi CHP’nin gerçek politikasını temsil eder' diyeceÄŸiz. Sayın KılıçdaroÄŸlu’nun söyledikleri mi yoksa genel baÅŸkan yardımcılarının söyledikleri mi, yoksa grup baÅŸkan vekillerinin söyledikleri mi partiyi baÄŸlar."

BozdaÄŸ, CHP'nin kendi içerisinde çatışan bir yapısı olduÄŸunu belirterek, "Biz de bundan rahatsızız. Diyeceksiniz CHP’nin derdi size mi düÅŸtü, bize düÅŸmedi de Türkiye böylesi bir muhalefete layık deÄŸil. Onun için biz bunu dert ediniyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde siyaset yaptığını ve Türkiye'yi birleÅŸtirdiÄŸini anlatan BozdaÄŸ, "Biz sadece Yozgat’ta, sadece Ä°stanbul’da, Ankara’da deÄŸil Edirne’de, Çanakkale’de, Kars’ta, Hakkari’de, Şırnak’da Türkiye’nin her bir yerinde siyaset yapan ve yürüten, hizmet üreten bir partiyiz" dedi.

DiÄŸer partilerin tüm Türkiye'yi kucaklamadığını vurgulayan BozdaÄŸ, ÅŸöyle devam etti:

"HDP’ye bakıyorsunuz bir bölgenin partisi. MHP’ye bakıyorsunuz, Ä°ç Anadolu yoÄŸunluklu biraz baÅŸka illerde noktasal yoÄŸunluÄŸu olan bir parti. CHP’ye bakıyorsunuz sahil bandına sıkışmış bir parti. Ama AK Parti Ä°ç Anadolu’nun da birincisi, Karadeniz'in de DoÄŸu Anadolu'nun da Akdeniz'in de GüneydoÄŸu Anadolu'nun da Marmara'nın da birinci partisidir, Ege’nin de birinci partisidir. Her bölgenin birinci partisidir. 'Bunlar Türkiye'yi kucaklamıyor' diye AK Parti'yi itham ediyorlar. Allah aÅŸkına bir parti toplumu kucaklamaz da Türkiye'nin bütün bölgelerin de nasıl birinci parti olur. Kalkıp diyorlar ki 'AK Parti Türkiye'yi ayrıştırıyor' AK Parti Türkiye'yi birleÅŸtiriyor. Türkiye'yi kaynaÅŸtırıyor. Türkiye'yi kucaklıyor." 

CHP, MHP ve HDP'nin zihinlerinde Türkiye'yi paylaÅŸtığını ve bazı bölgelerde siyaset yapmak istemedikleri öne süren  BozdaÄŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Zihinlerinde Türkiye'nin bazı bölgelerini kendi siyasetleri için uygun görmüyorlar, kendi siyasetleri alanında yok sayıyorlar. Åžimdi DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'da AK Parti ve HDP dışında baÅŸka parti yok. Kim terk etti orayı, CHP terk etti. MHP terk etti. KeÅŸke onlar da oradan yüksek oy alsalar. CHP de MHP de oralarda olsalar. Ama bölgeyi terk edip, HDP'nin kucağına itenler Yozgat'ta, Ankara 'da aslan olup kükrüyorlar. Gideceksin orada siyaset yapacaksın. 'Ya bize bunları söylüyorlar da ülkeyi siz yönetiyorsunuz' Evet biz yönetiyoruz. Bizim insanlarımız gidip orada siyaset yapıyorlar. TeÅŸkilatlarımız var, belediyelerimiz var. Ä°l genel meclisi üyelerimiz var. Onlar nasıl yapıyorlar? Güvenlik yok mu orada? Var. Onlar da hizmet ediyorlar. Sizin canınız kıymetli de onların ki kıymetsiz mi. Onların da canı kıymetli."


"Onlar kafalarında ülkeyi paramparça etmiÅŸler"

Türkiye'nin güvenlik sorunu olmadığını dile getiren BozdaÄŸ "Türkiye'nin kamu düzenine dair bir sıkıntısı yoktur. Kamu düzeni bu ülkenin her yerinde vardır. Kim kamu düzenini ihlal ediyorsa yasalar çerçevesinde ona her türlü müdahale tereddütsüz anında yapılmaktadır. Sanki güvenlik yokmuÅŸ da beyefendiler gidemiyormuÅŸ. Gitmek istiyorsanız buyurun söyleyin. EÄŸer güvenlik endiÅŸeniz varsa her türlü tedbiri almaya hazırız. Kaldı ki böyle bir endiÅŸe asla yok. Problem ne. Problem kafalarda kafalar da... Onlar kafalarında ülkeyi paramparça etmiÅŸler. AK Parti bu kafalara da karşıdır. Bu kafaların ürettiÄŸi siyasete de karşıdır. Biz birleÅŸtirici bir siyaseti Türkiye'nin merkezine koyduk ve merkezde yolumuza devam edeceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.