Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tayland, 259 Arakanlıyı ölüme gönderiyor

Tayland, Myanmar'daki zulümden deniz yoluyla kaçarak Tayland'a gelen 259 Arakan Müslümanını zorla tekrardan denize göndermeye çalışıyor



Tayland'ın güney sahili açıklarında 200'den fazla Arakan Müslümanı Tayland askerleri tarafından yakalandı. Tayland polisi bu kiÅŸilerin tekrardan denize gönderileceÄŸini açıkladı. Ä°nsan hakları kuruluÅŸları ise, Arakanlı göçmenleri ölüme göndermek anlamına gelen bu kararın uygulanmaması için çalışıyor.

Tayland, güney sahilinin 3 kilometre (1,86 mil) açıklarında, 259 Arakan Müslümanı'nın ülkeye yasadışı yollarlar giriÅŸ yapmaya çalışırken tutuklandığını açıkladı. Bu kiÅŸilerin Myanmar'da son aylarda giderek artmaya baÅŸlayan baskılardan ve çaresizlikten dolayı BangladeÅŸ'e geçebilmek için Tayland'a doÄŸru yolar çıktıkları belirtiliyor.

Myanmar'daki Müslümanlar 2012 yılından bu yana ülkedeki Budist grupların daha da ÅŸiddetlenen saldırılarına maruz kalıyorlar. Ülkede son zamanlarda uygulanması planlanan vatandaÅŸlık yasasıyla birlikte Arakanlı Müslümanlar iyice sıkışmış hissediyor. Yeni vatandaÅŸlık yasası da Arakanlı Müslümanları sınır dışı etmeye zorlayan bir yasa olarak biliniyor. 

Myanmar'dan geçtiÄŸimiz ayın ortalarında yaklaşık 900 Arakanlı Müslüman'ın baskılara dayanamayarak botla yaÅŸadıkları yeri terk ettikleri biliniyordu. 

Arakanlı Müslümanların haklarını savunmak için çalışmalar yürüten Chris Lewa, yaklaşık 10 bin Arakanlı Müslüman'ın deniz yoluyla sınır dışı edildiÄŸini kaydettiklerini söyledi. 

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'la Tayland arasındaki denize mahkum edilmeye çalışıyor. Myanmar'daki zulümden deniz yoluyla kaçarak Tayland'a geçmeye çalışıyorlar, Tayland da tekrar denize gönderiyor. Ä°ki ülke arasındaki denizde büyük insanlık facialarının yaÅŸanabileceÄŸi belirtiliyor.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.