Sosyal Medya

Sağlık

İstanbul'da kirli ticaret: Öz çocuğunu sattı!

İstanbul polisinin Tekirdağ’da düzenlediği operasyon kirli çocuk ticaretini ortaya çıkarıldı. Doktorun dikkati, polisin özverisi olayı çözdü



Hırsızlıktan sabıkalı 19 yaşındaki Tülin G., 2 yaşındaki kızını 3 ay önce para karşılığı bir çifte verdi. Hastalanan YaÄŸmur’un doktoruna çift çeliÅŸkili cevap verince çocuk yurda alındı. Daha sonra YaÄŸmur’u yurttan silah zoruyla kaçıran çift yakalandı.

Hırsızlık suçlarından emniyette kaydı bulunan 19 yaşındaki Tülin G., birlikte olduÄŸu Åžahin K. isimli bir kiÅŸiden çocuk sahibi oldu. Baba Åžahin K., cezaevine girince genç anne 2 yaşındaki kızı YaÄŸmur’u 3 ay önce Bahçelievler’de yaÅŸayan Senem ve Ramazan K. çiftine verdi. Çocukları olmayan K. çiftinin küçük YaÄŸmur’u para karşılığı Tülin G.’den aldıkları iddia edilirken, küçük çocuÄŸun hastalanması her ÅŸeyin ortaya çıkmasını saÄŸladı.

ÇOCUÄžU MUAYENE EDEN DOKTORUN DÄ°KKATÄ° HER ÅžEYÄ° ORTAYA ÇIKARDI

K. çiftinin hastaneye götürdüÄŸü çocuÄŸu muayene eden doktor, çifte çocuk ile ilgili sorular sordu ve çeliÅŸkili cevaplar verilmesi üzerine nüfus cüzdanını göstermelerini istedi. Ancak Senem ve Ramazan K. çocuÄŸun nüfus cüzdanını ibraz edemedi.

Bunun üzerine de durumdan ÅŸüphelenen doktor polise haber verdi. Polis yaptığı incelemede çocuÄŸun aileye ait olmadığı anlaşıldı ve minik YaÄŸmur Bahçelievler’deki Sosyal Hizmetler’e baÄŸlı çocuk yurduna yerleÅŸtirildi.

 

 

 

 

 

 

 

YURDU SÄ°LAHLA BASIP ÇOCUÄžU KAÇIRDILAR

Senem ve Ramazan K. çifti yanlarına gerçek anne Tülin G.’yi de alarak 3 gün önce çocuÄŸun kaldığı yurda gitti. Görevlilere YaÄŸmur’u görmek istediklerini söyledi. Ama YaÄŸmur’u alan çift, bir süre sonra görevlileri silahla etkisiz hale getirerek çocukla birlikte kayıplara karıştı.

POLÄ°S OLAYIN PEŞİNE DÜÅžTÜ

Ä°hbar üzerine Çocuk Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri hemen harekete geçti. ÇocuÄŸun kaçırıldığı aracın plakası tespit edildi. Ardından da kamera görüntülerinden aracın gittiÄŸi yön belirlendi.

Çok geçmeden YaÄŸmur’un TekirdaÄŸ’da bir evde tutulduÄŸunu tespit eden polis, düzenlediÄŸi operasyonla çocuÄŸu kurtarıp anne ile K. çiftini gözaltına aldı. Çocuk Åžubesi’nde sorgulanan çiftin ifadelerinde, evli olduklarını ancak çocuÄŸu olmadıkları için böyle bir yönteme baÅŸvurduklarını söyledikleri ve “ÇocuÄŸu bakmak için aldık” dedikleri öÄŸrenildi.

K. çifti ve anneye, çocuk kaçırma suçunun yanı sıra Soy bağını deÄŸiÅŸtirmek suçundan da iÅŸlem yapıldığı ifade edildi. Çocuk Åžube MüdürlüÄŸü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından zanlılar ÇaÄŸlayan Adliyesi’ne sevk edildi.

Ä°LK ÇOCUK KAYIP

Polisin yaptığı incelemede Ramazan K.’nın 20 ayrı suç kaydının olduÄŸu tespit edildi. Gözaltına alınan Tülin G’nin üçüncü çocuÄŸuna hamile olduÄŸu ve ilk çocuÄŸunun da nerede olduÄŸunun bilinmediÄŸi ortaya çıktı. Polis, genç annenin çocuk doÄŸurup sattığından ÅŸüphe ediyor. Tülin G. polisteki ifadesinde, “K. çiftini tanıyorum. Bu nedenle çocuÄŸu verdim” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.