Sosyal Medya

YaÅŸam

Kuyumcuda taksit sevinci

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) kredi kartıyla altın alımına 4 taksit yapılabilme imkanı veren kararı kuyum sektörü tarafından sevinçle karşıladı.



Adana Kuyumcular Odası BaÅŸkanı OÄŸuz BaÅŸman, altın sektörünün uzun süredir sıkıntılı süreç geçirdiÄŸini ancak kredi kartı ile taksitli satışın engellenmesi düzenlemesinin ardından iÅŸlerinin daha da kötüleÅŸtiÄŸini söyledi. 

1 Åžubat’tan önce insanların gerek yatırım gerekse hediye amacıyla aldığı altının parasını kredi kartıyla takside bölerek rahatça ödeyebildiÄŸini ifade eden BaÅŸman, “Bu düzenlemenin ardından insanlar çok zorda kalmadıkça altın almaktan çekiniyordu. Çünkü en basitinden bir ziynet eÅŸyası almaya kalksalar 500 liradan baÅŸlıyor ve tek çekimde böyle bir parayı ödemek istemiyordu” dedi.

ÖZEL GÜNLER KABUS OLDU

Özel günlerin sektörleri için en fazla satışın gerçekleÅŸtiÄŸi günler olduÄŸunu dile getiren BaÅŸman, “NiÅŸan, nikah, sünnetler, sevgililer günü, anneler günü ve bayramlar, bizim için çok daha önemli günler. Ancak bu özel günlerde çoÄŸumuz siftah bile yapamadık. ÇoÄŸu esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı” diye konuÅŸtu.

BaÅŸman, yaÅŸanan bu olumsuzlukları BDDK yetkilileriyle birçok kez görüÅŸtüklerini ve konuya bir çözüm bulunması gerektiÄŸini ilettiklerini kaydederek alınan kararın doÄŸru ve yerinde bir karar olduÄŸunu kaydetti. 

BaÅŸman, “Bu ay kredi kartına taksitle altın alımında bir deÄŸiÅŸiklik yapılmasını bekliyorduk. Yapılan görüÅŸmelerde taksit sayısının en fazla 4 olabileceÄŸi kararı alınmıştı. Eskiye nazaran az gibi görünsede sektörümüz açısından gerçekten önemli bir karar. DarboÄŸaza giren altın sektörü, bu kararla biraz rahat nefes alabilecek” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.