Sosyal Medya

YaÅŸam

Ölen işçinin babası: 700 bin lira teklif edildi

İstanbul'da Torun Center inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden Cengiz Tatoğlu'nun babası, şikayetçi olmaması için firmanın kendisine yaptığı 700 bin lira teklifi reddettiğini söyledi.



Zonguldak'ta yaÅŸayan Cengiz TatoÄŸlu'nun babası 58 yaşındaki emekli madenci Selim TatoÄŸlu, firmanın avukatının kendisini telefonla aradığını söyledi. TatoÄŸlu avukatın, "AnlaÅŸalım, diÄŸer aileler 700 bin liraya anlaÅŸtılar" dediÄŸini aktardı.

TatoÄŸlu, "Ben, 'Onların paraya ihtiyacı vardır' diyerek kabul etmedim. Sizin oÄŸlunuz olsaydı siz ne yapardınız?' dedim. Yine de görüÅŸmeye çağırdılar. 25 Ekim'e randevu verdiler. 'Gelirim' dedim. Ama o gün gidebileceÄŸimi sanmıyorum. BaÅŸka iÅŸlerim var" diye konuÅŸtu. 

6 Eylül'de meydana gelen faciada ölen 10 iÅŸçiden sekizinin ailesine, Torunlar GYO tarafından belirli miktarda para ödendiÄŸi ve aralarında sulh protokolü imzalandığı ortaya çıkmıştı.

Faciayla ilgili hazırlanan iddianamede Torunlar Ä°nÅŸaat'ın patron ve üst düzey yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verilmesine de tepki gösteren Selim TatoÄŸlu, "Biz böyle bir karar beklemiyorduk" dedi.

EÅŸi 59 yaşındaki Müzeyyen TatoÄŸlu ise "Biz çocuÄŸumuzu bedava bulmadık, buraya hamur gibi ezilip geldi. Avukat tutar hakkımızı ararız sonuna kadar" diye konuÅŸtu.

Ölen Cengiz TatoÄŸlu'nun eÅŸi 33 yaşındaki Sevim TatoÄŸlu'nun, kazanın ardından çocukları iki yaşındaki Arda ve sekiz yaşındaki Ceren ile Ä°stanbul'da yaÅŸamaya devam ettiÄŸi öÄŸrenildi.

Torunlar Ä°nÅŸaat için takipsizlik kararı veren savcılık, faciayla ilgili asansör firması çalışanları ve iÅŸ güvenliÄŸi uzmanlarının aralarında bulunduÄŸu 25 kiÅŸinin 15 yıla kadar hapsini istiyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.