Sosyal Medya

Dünya

Salih Müslim: Şam'la savaşmayacağız

Salih Müslim "İlla ki gidip Şam’da onlarla savaşmamızı, sizin yerinize asker olmamızı mı istiyorsunuz? Bunu yapmıyoruz." dedi



Demokratik Birlik Partisi (PYD) EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim hükümetin, Esad rejimi ile arasına mesafe koymasını istediÄŸi PYD'nin izleyeceÄŸi stratejiye iliÅŸkin olarak, "Ä°lla ki gidip Åžam’da onlarla savaÅŸmamızı, sizin yerinize asker olmamızı mı istiyorsunuz? Bunu yapmıyoruz. Kürtlerin tarih boyunca yaptığı baÅŸkalarının askeri olma sanatını biz bıraktık kardeÅŸim" diye konuÅŸtu.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Müslim, "Ankara sizin net bir ÅŸekilde Esad rejimiyle aranıza mesafe koymanızı istiyor. Rejim ile iliÅŸkinizi nasıl tanımlarsınız?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine "2004’ten beri biz zaten bu rejimle mücadele içindeyiz. Siz kalkıp Halep’te, Åžam’da, Ankara’da kol kola gezerken, beraber lahmacun kebap yerken biz istihbarat bodrumlarında iÅŸkenceye maruz kalıyorduk. Åžimdi kalkıp bize ‘Rejime ÅŸöyle yap, böyle yap’ diyorlar. Bizim bir siyasetimiz var. Bunları püskürttük, yerlerimizden kovduk. Ä°lla ki gidip Åžam’da onlarla savaÅŸmamızı, sizin yerinize asker olmamızı mı istiyorsunuz? Bunu yapmıyoruz. Kürtlerin tarih boyunca yaptığı baÅŸkalarının askeri olma sanatını biz bıraktık kardeÅŸim." dedi. 

Müslim, kendisinin de 2000'de tutuklandığını belirterek, "Yani bu kadar ÅŸehidimiz oldu iÅŸkence altında. Hâlâ ‘Sen rejime ÅŸöyle yap, böyle yap’ demek ayıptır. Kirletmek için, karalamak  için söylüyorlar. Buna karşı kendimizi savunacak deÄŸiliz. Benim gördüÄŸüm iÅŸkenceye maruz kalsaydı -haÅŸa sizin yanınızda söylemek istemem ama- bir eÅŸek bile dayanamaz ölürdü. Bugün bir politika yürütüyoruz. Ama Esad’la iliÅŸkimiz yok." diye kaydetti. 

"YürüttüÄŸünüz o politika çatışmasızlık hali mi, bir nevi centilmenlik anlaÅŸması mı?" ÅŸeklindeki bir baÅŸka soruya ise Müslim ÅŸunları söyledi: Zaten çatıştık ve yerlerimizden kovduk. Biz zaten rejimle savaÅŸarak onları Kürt bölgelerinden çıkarttık. Onlar da (Ankara’yı kastediyor) bunu iyi biliyor. Ä°lla gidip Åžam’da mı savaÅŸmamızı istiyorlar? KardeÅŸim, ben senin için gidip rejimle savaÅŸmayacağım. Kürtlerin kurduÄŸu Halk Savunma Birlikleri (YPG) tek bir kurÅŸun sıkmamıştır kendi yerleri dışında. BaÅŸka yerlerde, baÅŸkası için savaÅŸmayız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.