Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Yapılan bir provokasyondur!

Demirtaş, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.



IŞİD'in Kobani saldırılarını bahane ederek, Türkiye'nin bir çok noktasında yapılan gösterilerle ilgili konuÅŸan Selahattin DemirtaÅŸ, Atatürk heykeli ve Türk Bayrağı yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu.

Bir televizyon kanalına konuÅŸan DemirtaÅŸ, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doÄŸuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

DemirtaÅŸ ÅŸunları söyledi:

"TAMPON BÖLGE DEĞİL, KORÄ°DOR AÇILSIN"

Hamaset yapma günlerini geçtik. DireniÅŸteki insanlar kardeÅŸ miyiz, deÄŸil miyiz görmek istiyorlar. Bu topraklar kimsenin babasının petrol kuyusu deÄŸil, halkların öz yurdudur. Yapılması gereken tampon bölge deÄŸil, koridor açılmasıdır. Kobani'nin kendini savunabilmesi için yardımın geçebilmesi amacıyla. Bu direniÅŸi zafere götüreceÄŸiz, buna yürekten inanıyorum. Kobani ne hava saldırısı istiyor, ne de kara harekatı. Sadece bu abluka kalksın ki kendimizi savunabilelim diyorlar. Kobani'nin düÅŸmesini bekleyenler hayretler içinde. Tankları sadece tanksavarlar durdurabilir sanıyorlar. Oysa iradeyle durduruldu.

"AZERBAYCAN OLSAYDI..."

Kobani deÄŸil de Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? Ä°nsanlarımız burayı boÅŸaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor. Bu kararlılık kırılmadığı sürece Kobani düÅŸmeyecek. Halkımız hiçbir yerde geri adım atmadan direniÅŸini sürdürürse, ablukanın kırılacağına inanıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.