Sosyal Medya

Siyaset

Erdoğan'ın bayram mesajında 2 önemli vurgu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram mesajı yayımladı.Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında, Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını vurguladı. Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında, "Bölge krizle çalkalanırken, seyirci kalabilmemiz mümkün değildir" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 'Yakın coÄŸrafyamızda kan akarken, zulüm her rengiyle kardeÅŸlerimizi inletirken, yoksulluk en ağır ÅŸekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramı'nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuÅŸatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur' ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ErdoÄŸan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında 'Aziz vatandaÅŸlarım, Mübarek Kurban Bayramını'zı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz baÅŸta olmak üzere, tüm Ä°slam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum' ifadelerine yer veren ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

'Rabbime, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurması; kurbanları, hem zat-ı Celal'ine, hem de birbirimize yakınlaÅŸmamız için bir vesile, bir vasıta kılması için dua ediyorum.

Evet... Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduÄŸumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah'a, kardeÅŸlerimize, kardeÅŸliÄŸe ve dayanışmaya yakınlaÅŸmadır.

Yakın coÄŸrafyamızda kan akarken, zulüm her rengiyle kardeÅŸlerimizi inletirken, yoksulluk en ağır ÅŸekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramı'nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuÅŸatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki, Türkiye olarak, bölgemizde yaÅŸanan krizlerden uzak bir konumda, istikrar ve güven içinde geleceÄŸimizi inÅŸa ve ihya ediyor, kutlu yürüyüÅŸümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz. Ülke ve millet olarak, güvenlik ve huzur içinde geleceÄŸe ilerlerken, bölgemizde yaÅŸanan büyük acıları da yüreÄŸimizin en mutena yerinde hissediyor; yaÅŸanan acıyı kendi acımız olarak paylaşıyoruz. Bizim çocuklarımız nasıl bayram coÅŸkusu yaşıyorsa, komÅŸu ülkelerdeki, uzak ya da yakın ülkelerdeki halkların çocuklarının da aynı coÅŸkuyu yaÅŸamalarını gönülden istiyoruz.'

'Mazlum ve yoksulları da düÅŸünerek, onlara da dualarınızı gönderin'

Türk insanının büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduÄŸu komÅŸularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaÅŸmanın sevincini yaÅŸarken; tüm Ä°slam coÄŸrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaÅŸamasını samimiyetle arzu ettiklerini ifade eden ErdoÄŸan, 'Açıkçası bu yıl, kurbanlarımızı, Mülk'ün Sahibi'ne sunarken, sınırlarımızın ötesindeki her bir kardeÅŸimize de refah, felah, kurtuluÅŸ nasip etmesini gönülden niyaz ediyoruz' görüÅŸüne yer verdi.

'BirçoÄŸunuz, kurbanlarınızı, yeryüzünün her tarafındaki mazlum, maÄŸdur ve yoksul kardeÅŸlerimize zaten gönderdiniz. Yurt içinde de, önce ailenizi, ardından komÅŸu ve akrabalarınızı gözetmenizi; ama yeryüzündeki mazlum ve yoksulları da düÅŸünerek onlara da en azından dualarınızı göndermenizi sizlerden bir kez daha rica ediyorum' ifadelerini kullanan ErdoÄŸan, komÅŸu ülkelerin, yeryüzündeki tüm dost ve kardeÅŸlerin, huzur ve güvenlik içinde yaÅŸamlarını idame ettirebilmelerinin, ülke olarak dış politikanın temel esaslarından olduÄŸunu vurguladı.

"Bölgede hiçbir ülkenin içiÅŸlerinde de topraklarında da gözümüz yok'

'Tarih boyunca, ne ecdadımız, ne de biz, baÅŸka ülkelere ve halklara asla çıkar nazarıyla bakanlardan olmadık' deÄŸerlendirmesinde bulunan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

'Biz bölgemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, güvenlik ve refah istiyoruz. Bölgemizdeki hiçbir ülkenin, içiÅŸlerinde de, topraklarında da gözümüz yok. Ancak, bölge krizlerle çalkalanırken, kan ve gözyaşı sel olup akarken, masum çocuklar, kadınlar, masum insanlar toplu halde öldürülürken; milyonlarca insan, evinden, barkından, toprağından tehcir edilirken, bizim tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün deÄŸildir.

Bölgemizdeki hiçbir ülkenin, içiÅŸlerinde de, topraklarında da gözümüz yok. Ancak, bölge krizlerle çalkalanırken, kan ve gözyaşı sel olup akarken, masum çocuklar, kadınlar, masum insanlar toplu halde öldürülürken; milyonlarca insan, evinden, barkından, toprağından tehcir edilirken, bizim tüm bunlara seyirci kalabilmemiz elbette mümkün deÄŸildir. Tarihimiz, ecdadımız ve aziz ÅŸehitlerimiz, millet olarak bizlere böyle bir mesuliyet, böyle bir miras bırakmıştır.'

Güçlü bir devlet olmanın gereÄŸinin sınırlarının içi kadar, dışında da güvenlik ve barış için mücadele verebilmek olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, tarih boyunca olduÄŸu gibi, bugün de, büyük ve güçlü bir devlet olmanın gereÄŸini yerine getirdiklerini, hem içeride, hem dışarıda umutları daha da çoÄŸaltmanın mücadelesini verdiklerini bildirdi.

ErdoÄŸan, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi olarak Türkiye'nin attığı her adımda, önce kendi vatandaÅŸlarının, ardından da dost ve kardeÅŸlerinin hukukunu en güzel ÅŸekilde savunacağını belirtti.

'Çözüm süreci karanlık ellerin sabotaj giriÅŸimlerine raÄŸmen sabırla ilerliyor'

Türkiye ekonomisinin büyüyerek, güçlenerek, 2023 hedeflerine doÄŸru kararlılıkla ilerlediÄŸine dikkati çeken ErdoÄŸan, 'Milletimizin kardeÅŸliÄŸini ve birliÄŸini daha da pekiÅŸtirecek olan çözüm süreci, karanlık ellerin sabotaj giriÅŸimlerine raÄŸmen sabırla ilerliyor. Türkiye, hamdolsun, on yıllara, hatta asırlara sari yüklerinden, prangalarından, sorunlarından tek tek kurtuluyor, aydınlık bir geleceÄŸi kendi elleriyle inÅŸa ediyor' ifadelerini kullandı.

'Türkiye çok geniÅŸ bir coÄŸrafyanın yegane umududur'

Yeni bir Türkiye kurulurken, ufku açık, özgüveni yüksek, istikbali parlak bir Türkiye ihya edilirken, bu güzel süreçte 77 milyon, birbirine daha da kenetleneceÄŸini, birliÄŸi ve dayanışmayı daha da güçlendireceÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, mesajında ÅŸu görüÅŸlere yer verdi:

'Artık enerjimizi gereksiz tartışmalarla, yasaklarla, kısıtlamalarla, korkularla heba etmeyecek; bütün enerjimizi 2023, ardından 2053 ve sonrasında 2071 için seferber edeceÄŸiz. Tarihte defalarca yaptık, yine yapacağız. Sadece ÅŸu son 12 yıl içinde nice hayali gerçeÄŸe dönüÅŸtürdük, inÅŸallah hep birlikte daha nice hayallere ulaÅŸacağız. Unutmayınız ki Türkiye, çok geniÅŸ bir coÄŸrafyanın yegane umududur. Bu vizyonla hareket ederek, öncü Türkiye'yi, yani Yeni Türkiye'yi birlikte büyüteceÄŸiz.

Mübarek Kurban Bayramı'nın, iÅŸte bu anlayışın, iÅŸte bu atmosferin pekiÅŸmesine, güçlenmesine, safların sıklaÅŸmasına, gönüllerin bütünleÅŸmesine vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, Hac farizasını yerine getiren tüm vatandaÅŸlarımızın ve kardeÅŸlerimizin de haclarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum.'

'Bayramlarda, çocukları özellikle hatırlamanızı, yetimleri ve öksüzleri, hastaları özellikle gözetmenizi arzuluyorum' ifadelerine yer veren ErdoÄŸan, 'Bayram trafiÄŸine çıkan tüm kardeÅŸlerimden, tüm ÅŸoförlerimizden, kurallara riayet etmek suretiyle, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; bizleri de ailelerini de üzüntüye sevk etmeden, varacakları yerlere emniyetle varmalarını diliyorum. Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramı'nızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coÅŸkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaÅŸamanız temennisiyle; bayramın Ä°slam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum' temennisinde bulundu.

YENÄ°ÅžAFAK


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.