Sosyal Medya

Dünya

Kudüs fethinin 827. yıl dönümü (VİDEO)

1187 yılının 2 Ekim günü Eyyubi Hanedanı'nın kurucusu Selahaddin Eyyûbi, Kudus'ü fethetti ve 88 yıllık Hıristiyan egemenliğine son verdi. Eyyûbi'nin Kudüs'ü fethi 2005 yılında Cennetin Krallığı filmiyle beyazperdeye taşınmıştı



Mısır ve Suriye sultanı Eyyûbi hanedanının kurucu hükümdarı Selahaddin Eyyûbi 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Hıristiyanların elinden aldı. 88 yıl süren Hıristiyan egemenliÄŸine son verdi. Tarihin akışını deÄŸiÅŸtiren Selahaddin Eyyûbi, Kudüs'ü fethiyle 3. haçlı seferini de etkisiz hale getirdi.

HAÇLI ORDUSU Ä°ÅžGAL Ä°ÇÄ°N AYAKLANDI

1096'da kutsal toprakları Müslümanlardan almak isteyen haçlı orduları, Hatay ve Trablusu ele geçirdikten sonra 1099'da Kudüs'e ulaÅŸtı. Åžehirdeki Yahudi ve Müslümanları katlederek Kudüs Krallığı'nı kurdu. Böylece ikinci haçlı seferi ile gücünü artıran Hristiyan ordularının Kudüs'te hakimiyeti baÅŸladı.

EYYÛBÄ°, HRÄ°STÄ°YAN EGEMENLİĞİNE SON VERDÄ°

1171'e gelindiÄŸinde Selahaddin Eyyûbi, Fatimi hilafetine son vererek Ä°slam dünyasında birlik saÄŸladı. Pek çok seferde baÅŸarı kazanan Eyyûbi büyük hazırlıklar sonunda Hıttin savaşında Kudüs krallığı ile karşı karşıya geldi. Ekim 1187'de Kudüs'e giren Eyyûbi, Hristiyan egemenliÄŸini sonlandırdı.

FÄ°LMÄ° DE ÇEKÄ°LMÄ°ÅžTÄ°

Selahaddin Eyyûbi'nin Kudüs'ü fethi, 2005'de yönetmen Ridley Skat'ın çektiÄŸi Cennetin Krallığı filmiyle beyazperde taşındı. Filmde Eyyûbi'nin Kudüs'ü haçlıların kurduÄŸu Kudüs Krallığı'ndan geri alması ve haçlı seferleri anlatıldı.

VÄ°DEOYU Ä°ZLEMEK Ä°ÇÄ°N ALTTAKÄ° RESÄ°ME TIKLAYIN...!!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.