Sosyal Medya

Güncel

Kürtler şokta: IŞİD Kobani'ye girdi!

Halep'in Kobani (Ayn el Arap) kentinde saldıran terör örgütü IŞİD, kentin kenar mahallelerine kadar ulaştı.



IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların ÅŸiddetlendiÄŸi Kobani'de IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman sokak çatışmalarının yaÅŸandığı öÄŸrenildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, silahlı güçlerini kentin doÄŸu ve güney bölgelerinde konuÅŸlandıran IŞİD militanları, Kürt gruplarla ÅŸiddetli çatışmalara giriyor.

PYD, IŞİD'in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceÄŸini söylese de 15 Eylül'de saldırılarına baÅŸlayan IŞİD, kentin 360 köyünü ele geçirerek Kobani'nin kenar mahallelerine kadar ulaÅŸtı.

Aralıklarla kent merkezine havan mermisi atan IŞİD militanları, sivillerin tamamen boÅŸalttığı kentti ele geçirebilmek için saldırılarını akÅŸam saatlerinde yoÄŸunlaÅŸtırdı.

Bu arada, Türkiye tarafından geçiÅŸlerin durdurulduÄŸu MürÅŸitpınar Sınır Kapısı'nda akÅŸam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

Türkiye tarafından Kobani'ye geçmek isteyen bazı Suriyelilerin sınır kapısında bekledikleri görüldü. PYD yetkilileri de Türkiye tarafından Türk vatandaÅŸların giriÅŸlerine izin verilmemesini istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.