Sosyal Medya

Ekonomi

Herşey pamuk üşümesin diye!..

Kaçak elektrik her derde deva oluyor!.. Güneydoğuda, pamuk üşümesin diye kuyu suyu elektrikle ısıtılıp tarlaya öyle salınıyor!..



Kaçak elektriÄŸin en fazla olduÄŸu DoÄŸu ve GüneydoÄŸu’da çiftçilerin soÄŸuk kuyu suyunu, kaçak elektrikle ısıttığı belirlendi.

Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler kullanıldığı tespit edilirken, dağıtım ÅŸirketi temsilcileri ile aboneler arasında ilginç diyaloglar geçiyor. 

AKIL ALMAZ YÖNTEMLER

Star'ın haberine göre, elektrikte kayıp kaçak oranlarını indirmeye yönelik çalışmalar devam ederken, tüketiciye yönelik uyarılar karşılık bulmuyor. Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler kullanıldığı tespit edilirken, dağıtım ÅŸirketi temsilcileri ile aboneler arasında ilginç diyaloglar geçiyor. Bazı çiftçilerin ise ürünlerine yanmamaları için 24 saat ılık su verdiÄŸi tespit edildi. 

ABDESTÄ° ÅžEBEKE SUYU Ä°LE ALIYORUM!

Edinilen bilgilere göre Dicle Elektrik Dağıtım AÅž (Dicle EDAÅž) yetkilileri bir evde kaçak elektrik kullanıldığını ortaya çıkardı. Evin sahibine “Hacı Amca su kuyusunda kullandığın motorun elektriÄŸi kaçak. Sen bu suyla
 abdest alıyorsun” diyen ÅŸirket yetkilileri, tüketiciden “Abdesti ÅŸebekenin suyu ile alıyorum. Kuyu suyunu bunun için kullanmıyorum” cevabını aldı.

KUYUNUN Ä°ÇÄ°NDEKÄ° SUYU ISITIYORLAR

Dicle EDAÅž’tan edinilen bilgilere göre bölgede yapılan denetimlerde çok sayıda çiftçinin de tarımsal sulamada kullandığı kuyunun içindeki suyu ısıtarak
 pamuk 
gibi ürünlere üÅŸümemesi için verdiÄŸi ortaya çıktı. Su, 300 metreden, 4 derece sıcaklıkta çıktığı için ürün soÄŸuk nedeniyle yanabiliyor. Tarla sahipleri de kuyuya koydukları bir ısıtıcı ile ürünlerini soÄŸuÄŸa karşı koruyor.

KAYIP KAÇAK ORANI ARTIYOR

Türkiye genelinde kayıp kaçak oranı son 10 yılda yüzde 25’üen yüzde 14-15’e kadar düÅŸerken, aynı baÅŸarı DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgeleri’nde gösterilemiyor. Geçen yıl Dicle Elektrik’in sorumluluk bölgesinde kayıp kaçak oranı yüzde 75 iken Van Gölü Elektrik bölgesinde ise yüzde 65. Dicle Elektrik’te kayıp kaçak oranı bugünlerde yüzde 78’e çıkmış durumda. Dicle Bölgesi’nde kaçak elektrik tüketimi 1 puan düÅŸmesi halinde yaklaşık 30 milyon liralık kazanç ortaya çıkacağı hesaplanıyor.

Ä°NTERNETHABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.