Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşgal Güçleri Filistinli 23 İşçiyi Gözaltına Aldı

Çalışma izinleri olmadığı gerekçesiyle İşgal Güçleri Filistinli 23 İşçiyi Gözaltına Aldı



Ä°ÅŸgal güçlerinin Filistinli 23 iÅŸçiyi 1948'de iÅŸgal edilen Filistin topraklarına girmeye çalışırlarken gözaltına aldığı bildirildi.

Ä°ÅŸgal güçlerinin gözaltına alınan Filistinli iÅŸçilerin 1948'de iÅŸgal edilen Filistin topraklarına girme ve çalışma izinlerinin bulunmadığını ileri sürdüÄŸünü belirten kaynaklar, iÅŸgal askerlerinin peÅŸine düÅŸtükleri iÅŸçileri gözaltına almadan önce darp ettiklerini ifade etti.

Filistinli Ä°ÅŸçi Sendikaları BirliÄŸi Genel Sekreteri Åžahir Saad, iÅŸçilerin gözaltına alınmasının iÅŸgal güçlerinin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı keyfi uygulamalarının bir parçası olduÄŸunu belirterek, Filistinli iÅŸçilerin de ailelerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için onurlarıyla çalışma ve yaÅŸama hakkına sahip olduklarını söyledi.

Saad, iÅŸgal güçlerinin Yahudi bayramları nedeniyle 1948'de iÅŸgal edilen topraklarda izinsiz olarak çalışan Filistinli iÅŸçilere karşı operasyon baÅŸlattığını bildirdi.

"Filistinli iÅŸçilere yönelik bu vahÅŸi saldırı gayri ahlaki" diyerek, uluslararası toplumdan Filistinli iÅŸçileri hedef alan ihlallerine son vermesi için Ä°srail'e baskı yapmalarını isteyen Saad, iÅŸgal yönetiminin Filistinli iÅŸçilere karşı keyfi tavırlarını kınadı.

FÄ°LÄ°STÄ°N HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.