Sosyal Medya

Dünya

Hong Kong'da hayat durma noktasına geldi

Çin'in Hong Kong Özel Bölgesi'nde devam eden ''Occupy Central'' gösterileri, bölgede günlük hayatı durma noktasına getirdi.



Åžinhua ajansı, Hong Kong'da devam eden protestoların kent merkezindeki ana yolların kapanmasına, okullarda derslerin ertelenmesine ve birçok yerde trafiÄŸin aksamasına neden olduÄŸunu duyurdu.

Binlerce göstericinin sokakları doldurduÄŸu Hong Kong'da 200'den fazla ÅŸehir içi otobüs seferinin de aksadığı ya da rotalarının deÄŸiÅŸtirildiÄŸi kaydedildi.

Hong Kong Para Otoritesi, 20 bankanın protestoların olduÄŸu bölgelerdeki 36 ÅŸubesi ile ATM'lerinin geçici olarak kapatıldığını aktardı.

Hong Kong EÄŸitim Bürosu da gösterilerin düzenlendiÄŸi bölgelerdeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda çocukların güvenliÄŸini tehlikeye atmamak amacıyla derslerin ertelendiÄŸini açıkladı.

Yetkililer, göstericilere kapattıkları yolları toplu taşıma araçları, ambulans ve itfaiye araçlarına açmaları çaÄŸrısında bulundu.

Çin Ulusal Halk Kongresi, Hong Kong'da 2017'de yapılacak özel temsilci seçiminde adayların geniÅŸ temsilli bir komite tarafından seçilmesine karar vermiÅŸti. Ancak bölgedeki "tam demokrasi" yanlıları, bu komitenin Çin hükümetine sadık üyelerden oluÅŸacağını savunuyor ve seçimin evrensel standartlara uygun olarak yapılmasını talep ediyor.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.