Sosyal Medya

Güncel

İngiliz polisi iki Müslümanı daha tutukladı

İngiliz polisi "terörle mücadele" kapsamında gerçekleştirdiği tutuklamalara devam ediyor. Bugün iki kişi daha tutuklandı



Ä°ngiliz polisi "terörle mücadele" operasyonları kapsamında bugün baÅŸkent Londra'da iki kiÅŸiyi daha tutukladı. Bugünkü tutuklamalarlar birlikte, operasyon kapsamında tutuklanan Müslüman sayısı 11'e yükseldi.

Ä°ngiliz polisi dün içlerinde ünlü aktivist Anjem Choudary'nin de içlerinde olduÄŸu 9 kiÅŸiyi tutuklamıştı. Bugün iki kiÅŸi daha tutuklandı. BaÅŸkent Londra'da gerçekleÅŸtirilen operasyonda, tutuklanan iki kiÅŸiden birinin 33 yaşında diÄŸerininse 42 yaşında olduÄŸu bildirildi.

Londra ve Stoke'ta bulunan 18 ayrı adreste aramaların sürdürüldüÄŸü belirtiliyor. Metropolitan polisi tarafından yapılan açıklamada, tutuklanan 33 yaşındaki kiÅŸinin "terör" eylemleri gerçekleÅŸtiren bir gruba üye olduÄŸu ve "terörü" teÅŸvik ettiÄŸi iddia ediliyor.

Tutuklanan 42 yaşındaki kiÅŸininse bir suçluya yardım ve yataklık yaptığından ÅŸüphelenildiÄŸi ileri sürüldü.

Ä°ngiliz polisi, halka direkt tehdit oluÅŸturduÄŸunu ileri sürdüÄŸü "terör" gruplarına yönelik operasyonların devam edeceÄŸini, bu tutuklamaların da bahsedilen operasyonun bir parçası olduÄŸunu açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.