Sosyal Medya

Dünya

Obama'dan Sisi'ye Mısır ekonomisine destek sözü

New York'ta Sisi ile görüşen ABD Başkanı Obama, Mısır'ın ekonomik reform ajandasına destek sözü verdi



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, New York'ta devam eden BM Genel Kurulu 69'uncu dönem genel görüÅŸmeleri sırasında Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüÅŸtü. 

Obama, görüÅŸme öncesi yaptığı açıklamada, "ABD-Mısır iliÅŸkisi, çok uzun zamandır güvenlik politikamızın ve OrtadoÄŸu'daki politikamızın önemli bir köÅŸe taşı oldu" dedi. 

Obama, Sisi ile Ä°srail-Filistin meselesi, Gazze'deki durum, Libya, IŞİD, Irak ve Suriye gibi konularda ilk kez yüz yüze görüÅŸme imkanı bulduÄŸuna iÅŸaret etti.

GörüÅŸmeyle ilgili bilgi veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, iki liderin askeri istihbarat ve terörle mücadele dahil olmak üzere bir dizi konuda iÅŸbirliÄŸini artırma üzerinde mutabık kaldığını dile getirdi. Rhodes, görüÅŸmede Obama'nın Mısır'ın ekonomik reform ajandasına destek sözü verdiÄŸini kaydetti.

GörüÅŸmede Obama'nın, Mısır'ın siyasi yönelimine dair devam eden endiÅŸelerini ve demokratik reformların takip edilmesi ihtiyacını dile getirdiÄŸini, bu konularda iki liderin "açık sözlü" bir görüÅŸme yaptığını söyleyen Rhodes, Obama'nın ifade özgürlüÄŸü ve adil yargılanma haklarının önemine iÅŸaret etmenin yanı sıra tutuklu gazeteciler dahil Mısır'daki insan haklarının durumuna dair endiÅŸelerini vurguladığını belirtti.

Obama'nın görüÅŸmede, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması gerektiÄŸini söylediÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.