Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye Rejimi Adra'yı Geri Aldı

Aktivistler, Suriye güçlerinin şiddetli çatışmaların ardından Şam’ın kırsalındaki stratejik Adra bölgesini ele geçirdiğini açıkladı. Asuriler, açıklama yayınlayarak rejimin Hıristiyanları öldürdüğünü söyledi.



Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi BaÅŸkanı Rami Abdurrahman, France 24 kanalına yaptığı açıklamada, Adra bölgesinin daha önce Nusra Cephesi ve diÄŸer muhalif tugayların kontrolünde olduÄŸunu hatırlatarak rejim güçlerinin PerÅŸembe sabahı bölgeye girdiÄŸini ifade etti.

Adra'nın önemi

Abdurrahman, Adra’nın önemine iliÅŸkin ÅŸunları söyledi: "Bölge aslında rejim için deÄŸil muhalifler için önemli. Çünkü muhalifler bu bölgeyi kullanarak DoÄŸu Guta’daki kuÅŸatmayı kırmaya çalışıyordu. DoÄŸu Guta rejim ve ona destek veren Hizbullah unsurları tarafından kuÅŸatma altında tutuluyor. Rejimin bu bölgeyi ele geçirmesiyle Guta üzerindeki kuÅŸatma daha da pekiÅŸmiÅŸ oldu".

Muhalifler Hama kırsalında ilerledi

Suriye muhalefeti kaynakları, bazı grupların ÇarÅŸamba gecesi Hama’nın kuzey kırsalındaki Zellegıyat beldesini ele geçirdiÄŸini söyledi. Çatışmalarda 8 rejim askeri ve 3 muhalif öldü.

ÇarÅŸamba gecesi rejime baÄŸlı uçakların Åžam’ın kırsalındaki DoÄŸu Guta’da yaptığı dört hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu 13 kiÅŸi katledildi.

Asuriler Esed'i suçladı

Asuri Ä°nsan Hakları Ağı (AHRN), yayınladığı açıklamada Suriye rejiminin kendisine muhalif olan Hristiyanları hedef aldığını belirtti. Açıklama, Hristiyanların büyük bir bölümünün rejimi desteklediÄŸi hatırlatılarak, muhalif olanların öldürüldüÄŸü, tutuklandığı ve bölgelerinin bombalandığını vurguladı.

Asuri Ä°nsan Hakları Ağı, Asurilere yapılan iÅŸkence çeÅŸitlerine örnek olarak aç bırakma, her türlü tehdit, cinsel tecavüz ve devlet televizyonuna çıkarılarak itirafta bulunmaya zorlamayı verdi.

Açıklamanın sonunda BM Güvenlik Konseyi'ne, azınlıklara karşı iÅŸlenen suçlara son verilmesi için Suriye dosyasının Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne göndermesi çaÄŸrısı yapıldı.

Lübnan’ın Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı Bunyan Sabi kampına Lübnan ordusu PerÅŸembe günü sabah erken saatlerden itibaren baskın düzenledi ve çok kiÅŸiyi gözaltına aldı. Kampta onlarca çadır bulunuyor.

Lübnan ordusu yaptığı açıklamada kamplara düzenlediÄŸi operasyon sırasında Suriyeli üç silahlıyı yaraladığını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.