Sosyal Medya

Coğrafyamız

Heniyye Han Yunus'un Dogusunda

Heniyye: "Halkımız İşgal Ordusunu Gazze Sınırında Hezimete Uğrattı"



Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniyye, Filistin halkının direniÅŸinin, fedakarlıklarının ve direniÅŸ güçlerine desteÄŸinin 82 bini aÅŸkın Ä°srail askerinin Gazze sınırından geri dönmesini saÄŸladığını ifade etti.

"Safa" Haber Ajansı'nın bildirdiÄŸine göre, dün akÅŸam (9 Eylül Salı) iÅŸgal ordusunun Han Yunus'un doÄŸusunda kara operasyonu yaptığı ve büyük yıkıma yol açtığı bölgeleri ziyaret eden Heniyye, Beni Sehla beldesine baÄŸlı Ez-Zenne bölgesinde, El-Karara, Büyük Abesan, Yeni Abesan, Huzaa ve El-Fahari'de incelemelerde bulundu.

Heniyye'nin ziyaretine Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk ve Halil El-Hayye, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, hareketin bazı liderleri, bölgenin önde gelen ÅŸahsiyetleri ve belediye baÅŸkanlarının da katıldığı ifade edildi.

Ä°ÅŸgal ordusunun iÅŸlediÄŸi katliamlara ve yıkıma raÄŸmen Gazze halkının ve özellikle de doÄŸu bölgelerinde yaÅŸayanların direniÅŸine övgüde bulunan Heniyye, direniÅŸe verdikleri destek dolayısıyla kendilerine teÅŸekkür etti.

Heniyye, Ez-Zenne bölgesinde yaptığı konuÅŸmada, bölge halkının yeniden imar için direniÅŸin silahının pazarlık konusu yapılmasını ve sabitelerden taviz verilmesini kabul etmeyeceÄŸini belirterek, sabitelerin koruma altında olduÄŸunu, direniÅŸin silahının kutsal olduÄŸunu ve yeniden imarın da yolunda gideceÄŸini söyledi.

KAYNAK:http://www.filistinhaber.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.