Sosyal Medya

Coğrafyamız

ErdoÄŸan, MeÅŸal ve Abbas ile konuÅŸtu

Başbakan Erdoğan, Filistin lideri Abbas ve Hamas lideri Meşal ile İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili telefon görüşmesi yaptı. İsrail saldırılarının durması gerektiğini söyleyen Erdoğan, iki isme de 'dayanışma' vurgusu yaptı.



BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, Ä°srail'in Gazze'ye yönelik, ÅŸu ana kadar 87 kiÅŸinin öldüÄŸü saldırılarla ilgili Filistinli liderlerle telefon görüÅŸmesi yaptı.

BaÅŸbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre ErdoÄŸan, Yozgat'a hareketinden önce Abbas ve MeÅŸal'i telefonla arayarak ayrı ayrı görüÅŸtü.

GörüÅŸme sırasında, Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması ve ateÅŸkese geri dönülmesi gerektiÄŸini vurgulayan BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın, "Türkiye'nin büyük kaygı ve infial uyandıran saldırıları kınadığına dikkati çektiÄŸi ve saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil ÅŸifa dileÄŸinde" bulunduÄŸu öÄŸrenildi.

Abbas ve MeÅŸal'e, bölgedeki geliÅŸmeleri yakınen takip ettiÄŸini belirten ErdoÄŸan'ın, mevcut süreçte Filistin'deki Ulusal Birlik Hükümetinin dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çektiÄŸi kaydedildi.

GörüÅŸmelerde Abbas ve MeÅŸal'in de destek ve yardımlarından dolayı Türkiye'ye teÅŸekkür ettikleri, bir an önce ateÅŸkese geri dönülmesi için uluslararası camianın da üzerine düÅŸeni yapması gerektiÄŸini belirttikleri öÄŸrenildi.

Gazze'ye acil yardım talimatı

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Ä°srail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye yönelik acil yardım yapılması talimatı da verdi. BaÅŸbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ErdoÄŸan'ın talimatı doÄŸrultusunda BaÅŸbakan Yardımcısı Emrullah Ä°ÅŸler'e baÄŸlı Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı (TÄ°KA), Gazze için acil gıda ve ilaç yardımı yapacak.

Gazze de yaÅŸanan olaÄŸanüstü ÅŸartlar nedeniyle gıda ve ilaçlar öncelikle yerel kaynaklardan temin edilemeye çalışılacak ve Ä°srail saldırılarında maÄŸdur olan ailelere ulaÅŸtırılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.