Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mursi'nin reddi hakim talebine ret

Mısır'da Kahire Mahkemesi darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılandığı ‘casusluk’ ve ‘hapisten kaçma’ davalarındaki reddi hakim taleplerini kabul etmedi. Talepte bulunanlara para cezası verdi.



Yargı kaynakları Kahire Mahkemesi’nin 29. Dairesi'ne reddi hakim davası açan Müslüman KardeÅŸler liderlerinden Muhammed Baltacı ve Safvet Hicazi’ye her bir red davası için 1800’er Türk Lirası deÄŸerinde para cezası verdi.

Reddi hakim talebinin kabul edilmemesinin ardından Muhammed Mursi ve Müslüman KardeÅŸler liderlerinin yargılanmasına önümüzdeki günler devam edilecek. Yeni duruÅŸmaların tarihi de henüz ilan edilmedi.

Mısır kanunlarına göre herhangi bir davada reddi hakim talebinde bulunulursa, talep karara baÄŸlanıncaya dek o dava otomatik olarak duruyor.

Muhammed Mursi ve 130 kiÅŸinin 25 Ocak devrimi sırasında Vadi Natrun hapishanesinden kaçmakla suçlandığı dava, reddi hakim talebinin karara baÄŸlanması için hakim tarafından 24 Åžubat’ta durdurulmuÅŸtu.

Ayrıca Mursi ile birlikte 36 kiÅŸinin yabancı kuruluÅŸlarla istihbarat paylaÅŸmak suçlamasıyla yargılandığı davanın hakimi, reddi hakim talebinin karara baÄŸlanmasını beklemek için 27 Åžubat’ta  davayı durdurmuÅŸtu.

Mursi hakkında, '2012’de CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önündeki gösterilerde, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmeye teÅŸvik etmek',  'Gazze’yi yöneten Hamas Hareketi'ne istihbarat saÄŸlamak',  'hapisten kaçmak' ve "yargıya hakaret" suçlamalarıyla dört dava açılmıştı.

Mısır’da Savunma Bakanı MareÅŸal Abdulfettah Sisi’nin liderliÄŸindeki darbe sonrasında siyasi kaos sürüyor.

Ülkede ÅŸiddet Müslüman KardeÅŸler’in darbe rejimi tarafından "terör örgütü" ilan edilmesinden sonra daha da arttı.

Son olarak Mısır mahkemesi 529 Müslüman KardeÅŸler üyesini idam cezasına mahkum etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.