Sosyal Medya

Dünya

ABD-Rusya gerginliği uzaya taşındı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) dışında Rusya ile ilişkilerini askıya aldı.



Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay Ä°stasyonu (UUÄ°) dışında Rusya ile iliÅŸkilerini askıya aldı. 

Çalışanlara gönderilen notta, Rusya'nın Ukrayna'da izlediÄŸi tutum nedeniyle NASA personelinin Rusya'ya gidemeyeceÄŸi, Rusya'dan konuk ağırlayamayacağı, Rus meslektaÅŸları ile telekonferansa katılamayacağı ve elektronik posta gönderemeyeceÄŸi açıklandı. 

UUÄ° ile ilgili etkinlikler ise yeni uygulamadan muaf tutuldu. 

NASA tarafından yapılan açıklamada, uzay istasyonunun güvenliÄŸi ve sürekliliÄŸinin saÄŸlanması için Rus Uzay Ajansı ile iÅŸbirliÄŸine devam edileceÄŸinin altı çizildi.

Amerikan uzay mekiklerinin 2011'de emekliye ayrılmasının ardından uzay istasyonuna yapılacak seferlerde Rusya'ya bağımlı hale gelen NASA, astronotlarının UUÄ°'ye gidip gelebilmesi ve gerekli eÄŸitimleri alması için Mayıs 2013'te Rus Uzay Ajansı ile anlaÅŸmasını yenilemiÅŸti.

NASA, Rus Uzay Ajansı'na 424 milyon dolar ödüyor. AnlaÅŸmaya göre bir astronotun uzay yolculuÄŸu, NASA'ya 70,6 milyon dolara mal oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.