Sosyal Medya

Dünya

ABD, DHKP/C'nin önemli üç isminin başına ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı, DHKP/C’nin üç önemli ismi Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen’in yakalanmasına yönelik bilgi sağlayanların 3 milyon dolarla ödüllendirileceğini bildirdi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, terör örgütü Devrimci Halk KurtuluÅŸ Partisi-Cephesi’nin (DHKP/C) önde gelen üç isminin başına ödül koydu.

DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, DHKP/C’nin yönetim kadrosunda yer alan üç önemli isim Musa AsoÄŸlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Åžen’in yakalanması için yerlerinin bildirilmesine yönelik bilgi saÄŸlayanların 3 milyon dolarla ödüllendirileceÄŸi bildirildi.

DHKP/C’nin 1994’te Devrimci Sol’dan ayrılarak kurulduÄŸu belirtilen açıklamada, terör örgütünün, 1990’lardan itibaren ABD’nin askeri ve diplomatik personeli ve tesisleri dahil ABD’nin çıkarlarını, NATO personeli ve tesislerinin yanı sıra Türkleri hedef aldığı ifade edildi. Açıklamada, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın 8 Ekim 1997’de DHKP/C’yi Yabancı Terör Örgütü listesine aldığı, Åžubat 2013’te söz konusu terör örgütüne mensup bir intihar bombacısının ABD’nin Ankara BüyükelçiliÄŸi’ne saldırarak, bir Türk güvenlik görevlisinin ölümüne neden olduÄŸu hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca Musa AsoÄŸlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Åžen’e iliÅŸkin son olarak görüldükleri yerler dahil bazı bilgiler paylaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.