Sosyal Medya

Dünya

Heyelanda ölü sayısı 24'e yükseldi

ABD’nin Washington eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında kayıpların sayısı 176'ya yükseldi. 24 kişinin hayatını kaybettiği toprak kayması, ülke tarihindeki en ölümcül ikinci heyelan.



Washington'a baÄŸlı Seattle kentinin 90 kilometre kuzeyindeki Snohomish ilçesinde meydana gelen heyelanda ölü sayısı 24'e yükseldi. Kurtarma ekiplerinin, heyelanın meydana geldiÄŸi yerde, kayıp olduÄŸu bildirilen 176 kiÅŸiyi arama çalışmaları devam ediyor.  

ABD Jeoloji Kurumu'na baÄŸlı olan Colorada'daki Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi, Washington'daki heyelanın, alanında 86 yılın en ölümcül felaketi olduÄŸunu bildirdi.

‘En Ölümcül ikinci heyelan’

Merkezin açıklamasına göre, Snohomish ilçesindeki heyelan, 1928 yılında Los Angeles yakınlarındaki St. Fancis Barajı'nın yıkılmasına neden olan ve 500 kiÅŸinin ölümüyle sonuçlanan heyelandan sonra meydana gelen ABD tarihinin en ölümcül toprak kayması.

Ulusal Heyelan Bilgi Merkezi'ne göre, ABD'nin 50 eyaletinde görülen heyelanlar yılda 25'ten fazla kiÅŸinin ölümüne ve 1-2 milyar dolar arasında maddi kayba neden oluyor.

Felaket nedeniyle ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın, Avrupa'da dünya liderleriyle görüÅŸmesi sırasında Beyaz Saray'ın acil durum ilanını imzalarken, Washington Valisi Jay Inslee de heyelandan etkilenen bölge sakinlerini ziyaret etti.  

Snohomish County Arama Kurtarma Yönetimi Müdürü John Pennington ise yaptığı açıklamada, ''Ä°nancımı hiçbir zaman kaybetmedim ve toplumumuzun birçok insanı da inancını kaybetmeyecek ama içinde bulunduÄŸumuz bir gerçekçilik unsuru var'' ifadesini kullandı.

Arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili olarak, ''Elimizden geldiÄŸi kadarıyla buna cevap veriyoruz ve yapmaya devam edeceÄŸiz'' deÄŸerlendirmesinde bulunan Pennington, kurtarma operasyonunda çok hassas bir dönemece girdiklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.