Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejim Yebrud'a saldırıyor

Suriyeli muhalifler rejim güçlerinin Yebrud’da birkaç bölgeyi vurduğunu açıkladı. Saldırıların şiddetinin artması sebebiyle Yebrud'un içinde bulunduğu Kalamun Bölgesi'nden 1300 aile Lübnan'a kaçtı.



Suriye rejimine baÄŸlı güçlerin Yebrud'a saldırılarını artırması sonrası yüzlerce aile evlerini terk etti. [AFP]

Rejim güçleri baÅŸkent Åžam’ın yaklaşık 75 kilometre kuzeyindeki Yebrud’da hava saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtırdı. Bölgedeki Al Jazeera muhabirine göre, 1300 aile Lübnan'a kaçtı. Bombardımandan kaçan 1200 Suriyeli ise kötü hava koÅŸulları sebebiyle zor ÅŸartlar altında Suriye - Lübnan arasındaki daÄŸlardan sınırı geçmeye çalışıyor. 

Åžam ve Halep arasında stratejik bir öneme sahip Yebrud aynı zamanda Åžam’ın kuzeyindeki daÄŸlık Kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek ÅŸehir. Rejim güçleri burayı almak için yoÄŸun bombardımanını sürdürüyor.

Muhalifler Ä°dlib kentindeki bir askeri noktayı ele geçirdiklerini duyurdu. Rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar kentte ÅŸiddetleniyor.

Muhalif silahlı güçler Halep kentinde rejime ait bir tankın vurulduÄŸunu açıkladı. Halep’te çatışmaların en yoÄŸun olduÄŸu bölgeler Neyrab Askeri Havalimanı, Halep Merkez Hapishanesi, Azize, Al-Raii ve Cirablis köyleri. Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA) ise Halep’te birkaç bölgede ‘terörist’ grupların yok edildiÄŸini bildirdi.

Rejim ayrıca, Hama’da bulunan Latamneh Bölgesi’ne varil bombası attı. YaÅŸlı bir kadın hayatını kaybetti.

Masar Haber Ajansı’na göre, Nusra Cephesi, Hama kenti yakınlarında askeri bir noktaya bomba yüklü araçla saldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduÄŸu bildirildi. Aynı ajans ayrıca Suriye'de IŞİD'in en güçlü olduÄŸu olduÄŸu ÅŸehirlerden biri olan Rakka'da 90 Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) üyesinin Nusra  Cephesi'ne geçtiÄŸini duyurdu. Daha önce El Kaide, Suriye'deki IŞİD ile bir baÄŸlantıları bulunmadığını açıklamıştı. 

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi’ne göre, muhalif gruplar Hama kentindeki Buvayda köyünü ele geçirdi. Çatışmaların ÅŸiddetlendiÄŸi Buvayda ve daha önce muhalefet tarafından ele geçirilen Mork Bölgesi, Hama ve Ä°dlib arasındaki askeri sevkiyat hattında yer alıyor. Muhalefet bu bölgeyi kontrolü altında tutarak Ä°dlib’de bulunan Wadi Aldaif ve Hamadiye kamplarına askeri destek ulaÅŸmasını engellemeyi hedefliyor.

Cuma günü ateÅŸkesin sona ermesinin ardından rejim güçleri Humus’ta eski ÅŸehre yönelik saldırılarını artırdı. Suriyeli aktivistler rejime baÄŸlı güçlerin Humus’taki birçok noktayı hedef aldığını bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.