Sosyal Medya

Coğrafyamız

Iraklı Şii lider Sadr siyasetten çekiliyor

Irak'ın en etkili isimlerinden Şii lider Sadr, siyasi ve sosyal alanda faaliyet gösteren tüm ofislerinin kapatılmasını istedi ve hareketinin siyasi hayattan çekileceğini açıkladı.



Åžii lider Mukteda Sadr, Irak'ta 30 Nisan'da yapılacak parlamento seçimlerine üç aydan az bir süre kala siyasetten çekileceÄŸini duyurdu.

Sadr, kendi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, bundan sonra siyasetle ilgilenmeyeceklerini, parlamentoya girmeyeceklerini, kurulacak hükümetlere ortak olmayacaklarını belirtti.

Sadece dini alanda faaliyet göstereceklerini belirten Sadr, siyasetten çekilme kararının gerekçesini ailesinin ismini ve itibarını korumak olarak açıkladı.

Åžii lider, siyaset alanından çıkarak tüm halkı toplu ÅŸekilde kucaklayacaklarını ve herkese eÅŸit mesafede olacaklarını belirtti.

Sadr hareketine ait medya kuruluşları kapatma kararının dışında kalacak.

Sadr hareketi, halen Maliki'nin koalisyon hükümeti içinde yer almakla birlikte hükümet ortaklarıyla sık sık sorunlar yaşıyordu.

Sadr'ın siyasetten çekileceÄŸini açıklamasının ardından, Irak parlamentosunda Ahrar grubu üyesi 6 milletvekili istifa etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.