Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de 'Yermuk' protestosu

Suriye'de rejiminin abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan insani dram, Gazze'de protesto edildi.



Suriye'de rejiminin abluka altında tuttuÄŸu Yermuk Mülteci Kampı'nda yaÅŸanan insani dram, Gazze'de protesto edildi.

Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu (UNRWA) merkezi önünde "Ä°nsanlık mezarlığı" sloganıyla düzenlenen gösteriye, Filistinli çocukların yanı sıra siyasi ÅŸahsiyetler de katıldı. Kampta yaÅŸanan insani dramı protesto eden dövizler taşıyan göstericiler, "Bugün Yermuk, yarın neresi?" sloganları attı.

Eyleme katılan Filistinli çocukların, üzerinde "Açım" ve "bize yardım edin" ÅŸeklinde yazıların bulunduÄŸu ekmek ve tabaklar taşıması dikkati çekti.

Gösteride Yermuk Mülteci Kampı'nda yaÅŸanan dramın Suriye'de Filistinlilerin yaÅŸadığı diÄŸer kamplara da sıçrayabileceÄŸine dikkati çekmek için kampların isimlerinin yazılı olduÄŸu "maket mezarlar" dikkati çekti.

Yermuk Mülteci Kampı'yla dayanışma gençlik grupları koordinatörü Neda Udvan, "DüzenlediÄŸimiz bu gösteriyle dünyaya mesajımızı iletmek istiyoruz. Ablukanın kaldırılmasını ve acilen yardımların ulaÅŸtırılmasını talep ediyoruz. Uluslararası kuruluÅŸlar, insan hakları örgütleri ve Kızılhaç Filistinlilerin kurtarılması için acilen harekete geçmeli" dedi.

Suriye'de rejim güçlerinin abluka altında tuttuÄŸu Yermuk Mülteci Kampı'nda, aralarında çocuk ve yaÅŸlıların olduÄŸu 51 kiÅŸinin açlıktan öldüÄŸü belirtilmiÅŸti.

Kampta açlıkla mücadele eden Filistinliler için yapılan yardım çaÄŸrılarının ardından, gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım KuruluÅŸu'na (UNRWA) baÄŸlı ekiplerin dün kampa girdiÄŸi bildirilmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.