Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arap barış girişimi çözüm çerçevesinin parçası

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Arap barış girişiminin, Filistin-İsrail anlaşmazlığına çözüm çerçevesinin bir parçası olduğunu söyledi.



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Arap barış giriÅŸiminin, Filistin-Ä°srail anlaÅŸmazlığına çözüm çerçevesinin bir parçası olduÄŸunu söyledi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kerry ve Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Prens Suud el-Feysal, Riyad Havaalanı'nda ortak basın açıklaması yaptı.

 Kerry, Arap barış giriÅŸiminin, Filistin-Ä°srail anlaÅŸmazlığına çözüm çerçevesinin bir parçası olduÄŸunu bildirdi. Kerry, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz ile görüÅŸmesinde, Ä°srail-Filistin anlaÅŸmazlığı, Ä°ran'ın nükleer enerji dosyası ve Lübnan devletini destekleme konularının yanı sıra Suriye krizi ve 22 Ocak'ta gerçekleÅŸtirilecek Cenevre-2 Konferansı'nı ele aldıklarını kaydetti.

Kral Abdullah ile özellikle Filistin-Ä°srail anlaÅŸmazlığına kalıcı çözüm bulmak için gösterdiÄŸi çabayla ilgili görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunduklarını ifade eden Kerry, bu tartışmaları ileride mevkidaşı Feysal ile yapacakları görüÅŸmelerde tamamlamayı arzuladığına iÅŸaret etti.

Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Feysal da iki ülke arasındaki güçlü iliÅŸkilere vurgu yaparak, Kerry ile görüÅŸmelerinin özel bir ortamda akıcı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtiÄŸini ve yaklaşık 3 saat sürdüÄŸünü belirtti.

Feysal, görüÅŸmede baÅŸta Yemen, Suriye ve Lübnan'la ilgili konular olmak üzere bölgenin sorunları ve iki ülkenin ortak önem verdiÄŸi uluslararası konuları ele aldıklarını kaydetti.

Prens Feysal, görüÅŸmede Filistin-Ä°srail anlaÅŸmazlığını ele aldıkları Kerry ile "uluslararası kararlar ve meÅŸruiyetin esaslarına dayalı adil, kapsamlı ve kalıcı barışın saÄŸlanmasının zorunluluÄŸu, toprak karşılığı barış ilkesi ve Arap barış giriÅŸimi" konularında hemfikir olduklarını da ifade etti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, basın toplantısının ardından ülkeden ayrıldı.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.