Sosyal Medya

Güncel

Gazeteci Bünyamin Aygün özgür

İnsani Yardım faaliyetleri yürüten İHH'nın devreye girmesiyle, Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Türkiye'ye getiriliyor.



Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Türkiye'ye getiriliyor.

Son günlerde bölgedeki gruplar arasındaki güç dengesi deÄŸiÅŸiminden sonra, 40 gün önce görev için gittiÄŸi Suriye'de kaçırılan Aygün'ün kurtarılması için MÄ°T devreye girdi.

MÄ°T'in Dış Operasyonlar BaÅŸkanlığına baÄŸlı 8 kiÅŸilik bir tim, bugün sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün'ü teslim aldı.

Aygün ve beraberindeki timin, kısa süre sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriÅŸ yapması bekleniyor.

BAÅžBAKAN ERDOÄžAN'DAN AÇIKLAMA 
Aygün'ün serbest bırakılmasıyla ilgili, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'dan açıklama geldi.

ErdoÄŸan, Japonya yolculuÄŸu öncesi düzenlediÄŸi basın toplantısında, Aygün'le ilgili soruya, "MüsteÅŸarım aradı ve 'her an arkadaÅŸlarımız kendisini alabilir' dedi. Belki de biz hareket etmeden almış olurlar. Sonra da gerekli açıklama yapılır" dedi.

 

"BOÅžLUKTAN YARARLANILDI" 
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da, Aygün'ün serbest bırakılmasını NTV yayınında deÄŸerlendirdi:

"Çok sevinçliyiz. ÖzgürlüÄŸüne kavuÅŸtu ve kısa süre sonra Ä°stanbul'da olacak. Aygün'ün kurtarılması için BaÅŸbakanlık ve DışiÅŸleri devredeydi. Temaslardan sonuçlar bekiyorduk. Son 2-3 gündür tutulduÄŸu bölgede ÅŸiddetli çatışmalar oluyordu ve bu boÅŸluktan yararalanarak MÄ°T ekibi Aygün'ü kurtardı. Åžu sıralarda Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girmesi söz konusu. Süreçte katkısı bulanan herkese teÅŸekkür etmek istiyorum. DöndüÄŸünde öyküyü detaylı ÅŸekilde öÄŸrenmiÅŸ olacağız.

Birkaç gün önce kısa süreli bir video görüntüsü bize ulaÅŸmıştı. Mesajı vardı ve iyi olduÄŸu görülüyordu. Biraz kilo vermiÅŸ gibiydi ama morali ve saÄŸlığı iyiydi..."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.