Sosyal Medya

YaÅŸam

Erdoğan'dan gazetecilere ''kararlılık'' mesajı

Başbakan Erdoğan'ın, bazı gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda, 17 Aralık ve devamında yaşananlar karşısında ''kararlılık'' mesajı verdiği belirtildi.



Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, son günlerdeki geliÅŸmelerle ilgili olarak gazeteci ve yazarlarla Dolmabahçe'deki Ofis'te yaptığı toplantının ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantıya katılan gazetecilerin kafalarındaki bütün soruları dile getirdiÄŸini belirten Övür, ' BaÅŸbakan da bunlara kendi ölçüleri içinde cevap verdi. Benim gördüÄŸüm ÅŸey ÅŸu:BaÅŸbakan kararlı. Ne ile kararlı? 17 Aralıkta Türkiye'ye kurulan tuzakla ilgili kararlıdır. ErdoÄŸan, bunu hem reformlarla hem de yasal süreçte çabalarla atlatmaya çalışacağını, Türkiye'nin bunu baÅŸarabileceÄŸini söyledi" diye konuÅŸtu."Bir operasyon beklentisi var mı?" sorusu üzerine Övür, "Hayır hayır öyle bir ÅŸey yok. Net bir cevap, operasyon olacak veya olmayacak gibi bir cevap vermedi. SöylediÄŸi ÅŸey ÅŸuydu; yasal prosedür içerisinde, yasaların elverdiÄŸi ölçüde, hatta diÄŸer davaların yargılanmasıyla ilgili de bunu söyledi, her ÅŸey yasal prosedür içerisinde devam edecek" ifadelerini kullandı.Övür, "DiÄŸer davalarla ilgili yeni bir geliÅŸme olacak mı?" sorusuna "Onunla ilgili söylediÄŸi ÅŸey; bu konuda bir çalışma devam ediyor. 'Haklı buluyorum bu talebi' diyor. Ama on konuda da yasal prosedür neyi gerektiriyorsa yasalar neye elveriyorsa o çerçevede bir çalışma yapılacağını, yasalarda böyle bir hakkın zaten olduÄŸunu söyledi. O doÄŸrultuda da bir çalışma yapıldığını açıkladı" karşılığını verdi.

-Yazar Ali Bulaç

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç ise BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 17 Aralık süreciyle ilgili bilgilendirici bir toplantı yaptığını ifade ederek, ErdoÄŸan'ın sürecin nasıl baÅŸladığını, nasıl geliÅŸtiÄŸini, neyi amaçladığını anlattığını ve sorulara cevap verdiÄŸini dile getirdi.
ErdoÄŸan'ın, tır olayından önümüzdeki seçim dönemine kadar olabilecek muhtemel olaylardan söz ettiÄŸini dile getiren Bulaç, "Kendilerinin aldığı tedbirleri anlattı. Güzel bir toplantı oldu, bilgilendirici oldu. Sorulara cevap verdi, yararlandım" dedi.
Bulaç, "Cemaat konusu gündeme geldi mi" sorusunu, "Evet cemaat konusu gündeme geldi. Yani o konuda da BaÅŸbakan fikirlerini, görüÅŸlerini ifade etti. Tır olayı da tabi gündeme geldi. Bunların birbirleriyle baÄŸlantılı olduÄŸunu düÅŸünüyor Sayın BaÅŸbakan. Tır olayının, 17 Aralık operasyonuyla baÄŸlantılı olduÄŸunu düÅŸünüyor" diye yanıtladı.Bu sırada bir gazetecinin, "Nasıl bir baÄŸlantı varmış?" sorusu üzerine Bulaç, "Hükümete, kendisine karşı bir sürecin parçası olarak yorumluyor" dedi.Ali Bulaç, "Siz neler sordunuz?" sorusuna ÅŸu yanıtı verdi:"Ben hükümete karşı yargıda ve emniyette yapılanma varsa hükümetin tedbir almasının hakkı olduÄŸunu fakat camiaya veya cemaate karşı bir operasyon düzenlenecekse bunun onbinlerce insanı içine alabileceÄŸini, 28 Åžubat'ın tekrarı olabileceÄŸini, öÄŸretmenden esnafına kadar birçok insanı maÄŸdur edebileceÄŸini söyledim. Sayın BaÅŸbakan 'Bu konuda biz çok dikkatliyiz, öyle bir ÅŸeye asla izin vermeyiz, mahal vermeyiz' dedi ama devletin içerisinde bir yapılanma varsa onları hukuk dahilinde kalmak suretiyle tasfiye etme konusunda da kararlı olduÄŸunu söyledi."
"Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılanma konusunda BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın fikri nedir?" sorusunu Bulaç, "Ä°ade-i muhakeme olabileceÄŸini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığında bir çalışmadan söz etti. Adalet Bakanı da bu konuda teknik bilgiler verdi" diye cevapladı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.