Sosyal Medya

Dünya

Putin gösteri yasağını kaldırdı

Rusya Devlet Başkanı, Soçi Olimpiyatları sırasında miting, gösteri ve protestoların yapılmasına ilişkin yasağa son verdi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, imzaladığı kararname ile Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları sırasında miting, gösteri ve protesto eylemlerinin yapılmasına iliÅŸkin daha önce belirlenen yasağı kaldırdı.

Putin, Soçi-2014 sırasında alınacak güvenlik tedbirleriyle ilgili daha önce imzalanan kararnamede deÄŸiÅŸiklik yapan kararnameyi imzaladı. 

Devlet BaÅŸkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre, 19 AÄŸustos 2013'te Putin tarafından imzalanan ve 7 Ocak-21 Mart tarihlerinde güvenlik önlemlerinin alınacağı Soçi'de, Olimpiyat ve Paralimpiyat Oyunları ile ilgili olmayan gösteri, miting ve protestolara getirilen yasak kalktı. Yeni kararnameye göre, söz konusu tarihler arasında güvenlik tedbirlerinin alınacağı kentte, Olimpiyat Organizasyon Komitesi ile Soçi Belediyesi'nin ortak belirlediÄŸi alanlarda miting, gösteri ve protesto eylemleri yapılabilecek.

Çeçen direniÅŸçilere yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde, geçen yıl temmuz ayında Çeçen direniÅŸçi Doku Ömerov, yandaÅŸlarına, Soçi'de olimpiyat yapılmasını engellemeye iliÅŸkin çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu.

Ömerov'un bu çaÄŸrısının ardından Rusya Federasyonu Terörle Mücadele Ulusal Komitesi, emniyet ve istihbarat birimlerinin toplu gösteriler ve oyunlar sırasında güvenliÄŸin saÄŸlanmasına yönelik sürekli güvenlik tedbirleri aldığını açıklamıştı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.