Sosyal Medya

Mahkeme hapis cezalarını kaldırmadı

İhvan mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması talebi, Kahire Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.



Kahire Ceza Mahkemesi'nin, çeÅŸitli suçlamalarla yargılanan Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması yönündeki talebi reddettiÄŸi bildirildi.

AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, BaÅŸsavcılık tarafından haklarında "yurt içinde ve dışında yalan haberler yayarak propaganda yapmak, öldürme olaylarına karışmak ve amaçlarını gerçekleÅŸtirmek için terör eylemleri yapan yasaklı gruplara katılmak" suçlamalarıyla dava açılan Ä°hvan mensuplarının ihtiyati hapis cezalarının kaldırılması talebini mahkeme reddetti.

Kahire'nin doÄŸusundaki Polis Akademisi binasında yoÄŸun güvenlik önlemleri altında gerçekleÅŸtirilen duruÅŸmada sanık avukatları, "Kesin bir iddia bulunmadığı ve yöneltilen suçlamalara dair net bir delil olmaması sebebiyle hapis kararının iptalini ve müvekkillerinin serbest bırakılmalarını" talep etti.

DuruÅŸmada söz alan sanıkların, "Keyfi tutuklamalara maruz kaldıkları ve kendilerine isnat edilen suçlamaların hiçbir dayanağının olmadığını söyledikleri" belirtildi.

Sanıklardan Kefr eÅŸ-Åžeyh ilinin eski valisi Saad el-Hüseyni'nin, mahkeme heyetine "Mısır'ın ÅŸerefine ihanet ettikleri" yönünde tepki gösterdiÄŸi, hakimlerin yerlerini almasının ardından, Ä°hvan mensuplarının tekbir getirerek, darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia" iÅŸareti yaptığı ve "Askeri rejim yıkılsın" sloganları attığı kaydedildi.

Rehberlik Konseyi seçimi Aralık ayında

Öte yandan AA muhabirine açıklamalarda bulunan  Ä°hvan Åžura Meclisi Üyesi Muhammed Ali BiÅŸr, Ä°hvan liderlerinin büyük çoÄŸunluÄŸunun hapishanede olduÄŸunu belirterek, "Dışarıdakiler, teÅŸkilatın deÄŸerleri ve metodları doÄŸrultusunda çalışmalarına devam ediyor" deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ä°hvan Rehberlik Konseyi'nin halihazırdaki baÅŸkanı Muhammed Bedii'nin "ÅŸiddet olaylarına teÅŸvik" suçlamasıyla Tora Hapishanesi'nde tutukluluk halinin devam ettiÄŸini hatırlatan BiÅŸr, Bedii'nin hapisten çıkınca baÅŸkanlık seçimleri yapılana kadar Ä°hvan'ın başındaki isim olacağını dile getirdi.

Mısır medyasında yer alan Ä°hvan'ın Mısır dışından yönetildiÄŸi ÅŸeklindeki iddialara da deÄŸinen BiÅŸr, söz konusu iddiaların gerçeÄŸi yansıtmadığını savunarak, "Ä°hvan mensupları, kendisini büyüten, yetiÅŸtiren deÄŸerlerin, vizyonun ve hedeflerin ne olduÄŸunu biliyor ve ona göre hareket ediyor. Dışarıdan yönetilmesi söz konusu deÄŸil" dedi.

Ä°hvan'ın yönetim kurulunu temsil eden en yüksek makam niteliÄŸindeki Rehberlik Konseyi 16 üyeden oluÅŸuyor ve bu üyeler Åžura Meclisi üyeleri tarafından yürütülen gizli oylamayla seçiliyor.

Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, 16 Ocak 2010'da göreve gelmiÅŸ, ordunun 3 Temmuz'da yönetime el koymasının ardından yaÅŸanan süreçte "halkı ÅŸiddet olaylarına teÅŸvik ettiÄŸi" gerekçesiyle tutuklanmıştı.

KAHÄ°RE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.