İslami Direniş Hareketi (Hamas)’nin Gazze’deki lideri ve müzakere heyeti başkanı Halil el-Hayye, Hamas hareketinin ve Filistinli grupların, Gazze Şeridi’ndeki savaşın sona erdirilmesine ilişkin anlaşmayı sonuna kadar sürdürme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Hayye, Mısır’da gerçekleşen uluslararası iradenin ve bunu yansıtan tavrın bu anlaşmayı himaye ettiğini ve onun istikrarını güvence altına aldığını belirtti.
Hamas lideri Halil el-Hayye, Kahire el-İhbariyye televizyonuna verdiği röportajda, özellikle Gazze halkı başta olmak üzere, “patlayan bombaların ve füzelerin lav yağmuru altında sabır ve sebat gösteren Filistin halkına” selamlarını iletti.
Hayye şöyle konuştu:
“Biz dahil tüm Filistinli direniş hareketleri bu anlaşmaya bağlıyız; çünkü bu savaşın bitmesinin halkımızın da dünya halkları gibi huzur içinde yaşamasını sağlayacak hayırları içinde barındırdığına inanıyoruz. Bu anlaşmayı sonuna kadar sürdürme konusunda tam bir inanç, kararlılık ve azim içindeyiz.”
Mısırlı, Katarlı ve Türk arabulucuların çabalarına teşekkür eden Hayye, “Mısır’ın, Cumhurbaşkanı Sisi’nin ve ABD Başkanı Trump’ın katılımıyla gerçekleşen uluslararası tutumun, Gazze’deki savaşın sona erdiğinin teminatı olduğunu” vurguladı.
Anlaşmada belirtildiği üzere tüm cenazelerin çıkarılıp teslim edilmesi konusunda hareketin ciddiyetini dile getiren Hayye, “Hiçbir bedel veya çıkar arzumuz yok; herkesin cenazesinin ailesine dönmesini, bizim de şehitlerimizin ailelerine kavuşmasını istiyoruz.” dedi.
Ayrıca, tüm cenazelerin teslim edilmesinde büyük zorluklar bulunduğuna dikkat çekerek; “Toprağın yapısının değişmesi ve bazı cenazelerin enkaz altında bulunması nedeniyle bu, zaman ve büyük ekipman gerektiriyor. Ancak buna rağmen, bu dosyayı tamamen kapatana kadar çalışmaların süreceğini” diye konuştu.
Filistinli lider, Gazze Şeridi’ne gönderilen insani yardımların artırılmasını umduğunu ifade ederek, özellikle barınma ve tıbbi malzemeler alanlarında, kış mevsimi öncesinde ihtiyaçların karşılanması için arabuluculara daha fazla çaba göstermeleri çağrısında bulundu.
Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.