Sosyal Medya

Güncel

İşgal güçleri bu kez Katar'a saldırdı



İsrail iÅŸgal güçleri 9 Eylül Salı günü uluslararası suç niteliÄŸinde bir saldırı düzenleyerek Hamas Hareketi’nin siyasi bürosunun bazı üyelerine ait konutları hedef aldı. Doha bu saldırıyı ÅŸiddetle kınadı.

Bilgi sahibi kaynaklar, iÅŸgal uçaklarının söz konusu konutlara birden fazla hava saldırısı düzenlediÄŸini ve bunun sonucunda bazı ÅŸehitler ve yaralıların olduÄŸunu aktardı. El Cezire’nin kaynaklarına göre ise Hamas liderleri suikast giriÅŸiminden kurtuldu.

Katar’ın resmi ajansı QNA’nın bildirdiÄŸine göre, İsrail iÅŸgal güçleri bugün Doha’da Hamas Siyasi Büro üyelerine ait konutları hedef alan suç niteliÄŸinde bir saldırı gerçekleÅŸtirdi.

Ajans, güvenlik birimleri, sivil savunma ve ilgili kurumların olayın hemen ardından müdahaleye baÅŸladığını, sonuçlarını sınırlamak ve bölge sakinleri ile çevrenin güvenliÄŸini saÄŸlamak için gerekli önlemleri aldığını belirtti.

Katar devleti, Hamas Hareketi’nin siyasi bürosunun bazı üyelerine ait konutları hedef alan İsrail saldırısını kınadı ve İsrail’in bu pervasız tutumuna göz yummayacağını vurguladı.

Katar DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari’nin “X” platformunda yayımladığı açıklamada, bu “suç saldırısının tüm uluslararası yasaların ihlali olduÄŸu ve Katar halkı ile ülkede yaÅŸayanların güvenliÄŸi ve selameti için ciddi bir tehdit oluÅŸturduÄŸu” ifade edildi.

Katar DışiÅŸleri ayrıca, “Katar devleti bu saldırıyı ÅŸiddetle kınamakta ve İsrail’in bu pervasız tutumuna müsamaha göstermeyeceÄŸini, güvenliÄŸini ve egemenliÄŸini hedef alan herhangi bir eylemi asla kabul etmeyeceÄŸini” vurguladı.

Bakanlık ayrıca, “soruÅŸturmaların en üst düzeyde sürdüÄŸünü ve elde edilecek ayrıntıların hazır olur olmaz kamuoyuyla paylaşılacağını” açıkladı.

İşgal ordusu ise, Doha’da Hamas liderliÄŸini hedef aldığını duyurdu. Ancak Hamas’tan üst düzey bir kaynak El Cezire’ye yaptığı açıklamada, İsrail’in, Gazze’de ateÅŸkes için ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın önerisini görüÅŸmek üzere Doha’da toplanan Hamas müzakere heyetini hedef aldığını belirtti.

Bilgi sahibi kaynaklara göre, müzakere heyetinin hedef alınması, tüm müzakere sürecinin hedef alınması anlamına geliyor ve iÅŸgalin suç niyetini ortaya koyuyor.

Kaynaklar ayrıca, bu saldırının Katar ve genel olarak Körfez ülkelerini hedef aldığını ve İsrail zorbalığının zirvesini oluÅŸturduÄŸunu dile getirdi.

Aynı kaynaklar, Hamas liderliÄŸinin kendisini Allah’a ve davasına adadığını, Filistin halkının ve fedakârlıklarının ayrılmaz bir parçası olduÄŸunu vurguladı; Hamas liderliÄŸinin hiçbir suikast giriÅŸimiyle korkutulamayacağını ifade etti.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.