Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Çin çıkışı: Tazminat ödemeli

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Çin'in koronavirüs nedeniyle tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Trump, partisinin kongresinde yaptığı konuşmada Çin'in 10 trilyon dolar ödemesi gerektiğini belirtti.



Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) eski BaÅŸkanı Donald Trump, mensubu olduÄŸu Cumhuriyetçi Parti'nin kongresinde yaptığı konuÅŸmada ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci'yi, koronavirüs pandemisini ele alış biçimi nedeniyle sert bir ÅŸekilde eleÅŸtirdi.

Uzun süre sonra sessizliÄŸini bozarak siyaset sahnesine hızlı dönüÅŸ yapan ve Kuzey Caroline eyaletinin Greenville kentinde konuÅŸan Trump, salgın nedeniyle Çin'in tazminat ödemesi gerektiÄŸini belirterek, ABD'lilerden maske takmalarını isteyen ve koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan sızdığı yönündeki teoriye karşı çıkan Fauci'ye tepki gösterdi.

"Harika bir doktor deÄŸil, harika bir organizatör"

Fauci'yi sık sık televizyona çıktığı için "harika bir doktor deÄŸil, harika bir organizatör" diye nitelendiren Trump, "Hemen hemen her konuda yanılıyordu. Vuhan ve laboratuvar konusunda da yanıldı." dedi.

Virüsün kökeni tartışmalı bir konu olmaya devam ediyor ve Amerikan istihbarat birimleri tarafından inceleniyor.

Trump'ın, rakibi Demokrat Partili BaÅŸkan Joe Biden'a karşı 2020 seçimlerini kaybetmesindeki en önemli faktörlerden biri olarak, yaklaşık 600 bin ABD'linin hayatını kaybettiÄŸi Covid-19 salgınını ele alış biçimi gösterilmiÅŸti.

 

Donald Trump, Çin'in, Amerika BirleÅŸik Devletleri dahil tüm dünyaya 10 trilyon dolar tazminat ödemesi gerektiÄŸini belirterek diÄŸer ülkeleri de Pekin'e olan borçlarını ödememeye hatta iptal etmeye çağırdı.

ABD'nin eski BaÅŸkanı salona, seçim kampanyası döneminde kendi tercih ettiÄŸi müzik eÅŸliÄŸinde geldi.

Cumhuriyetçi Parti'nin Kuzey Carolina BaÅŸkanı Michael Whatley, Trump'ın "yüzyılın sahtekarlığı" olarak nitelendirdiÄŸi ve 2020 seçimlerinin hile ile kendisinden çalındığı iddialarını doÄŸrular mahiyette, Trump'ı sahneye "baÅŸkanımız" diye davet etti.

Trump, New York BaÅŸsavcısı Letitia James'in kendisi ve aile ÅŸirketiyle ilgili vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yürüttüÄŸü soruÅŸturmaya tepki gösterdi.

Bu durumu 'balık tutma giriÅŸiminin sonuncusu' diye tanımlayan Trump, azledilme adımlarına atıfla, baÅŸkanlığı süresince kendisini 'devirmek' için iki defa giriÅŸimde bulunulduÄŸunu öne sürdü.

"BeÅŸ yıllık bir cadı avı oldu, aldatmaca üstüne aldatmaca." diyen Trump, "2024 Kasım'ına kadar asla durmayacaklar." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

2024'te yeniden aday olacağının sinyalini verdi

Ayrıca Trump, 2022 kongre seçimlerinde Cumhuriyetçilere destek sözü verdi ve gelini Lara Trump'ın aday olmayacağını bildirmesinin ardından Kuzey Carolina SenatörlüÄŸü için Ted Budd'ı destekleyeceÄŸini açıkladı.

2024 yılını sabırsızlıkla beklediÄŸini söyleyen 74 yaşındaki Trump, dolaylı yoldan Amerikan BaÅŸkanlık seçimlerinde bir kez daha aday olacağını dile getirdi.

Danışmanları da, Trump'ın yeni bir baÅŸkanlık kampanyası olasılıklarını müzakere ettiÄŸini söylediler.

Kaynak: Euronews

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.